HET KLOPT

Hoogste tijd om de balans op te maken, nu de pandemie wereldwijd slachtoffers blijft maken maar geen pandemie meer mag heten omdat één klein dapper landje aan de Noordzeekust haar ten einde heeft verklaard. De conclusie is even voorspelbaar als ontnuchterend: het klopt gewoon. Alles wat ze je al die tijd wijs hebben proberen te maken – de regering, de mainstream media, maar vooral de wetenschappers die het influisterden – in grote lijnen klopt het allemaal.

Het klopt dat er een dodelijk virus is dat inmiddels aan miljoenen mensen het leven heeft gekost en een veelvoud langdurig ziek heeft gemaakt. Dat niet alleen: of het nu van de vleermuizen komt of uit een lab is ontsnapt, het virus gedraagt zich exact zoals alle andere virussen waar de mensheid ooit mee te maken heeft gehad. Het muteert als een malle, niet omdat het zo geprogrammeerd is maar omdat virussen dat nu eenmaal doen, en de ene keer wordt het wat gevaarlijker (zoals alfa, en later vooral delta) en de andere keer wat milder (zoals omikron). Precies zoals de geleerden bij aanvang al aangaven dus.

Het klopt dat de maatregelen die als doel hadden het contact tussen mensen te beperken, hebben geholpen om de verspreiding van het virus te vertragen. De voorbeelden daarvan zijn legio; gebleken is wel dat het een pre is als de maatregelen, anders dan in het voormelde landje aan de Noordzeekust, ook daadwerkelijk worden opgevolgd.

Het klopt dat het vaccin, dat zoals voorspeld gewoon veilig is gebleken, grote groepen mensen heeft beschermd. Dat heeft ertoe geleid dat we met de huidige variant, die minstens zo gevaarlijk is als het oorspronkelijke Wuhan-virus, nu veel minder mensen in het ziekenhuis hebben, en dat terwijl alle maatregelen zijn vervallen.

Het klopt dus ook dat, zoals vooraf toegezegd, de maatregelen tijdelijk waren. Wat eveneens klopt, en dat heeft bijvoorbeeld de heer Baudet scherp in de smiezen, is dat de regering uiteraard niet zal aarzelen om in het najaar de bewezen effectieve maatregelen andermaal in te zetten als blijkt dat het virus er opnieuw voor zorgt dat ziekenhuizen overspoeld raken. Het is immers nog steeds de plicht van de regering om de bevolking te beschermen.

Wat echter niet klopt, is dat de heer Klaus Schwab minister-president van Nederland is. Dat is namelijk al sinds jaar en dag Mark Rutte, tevens Nederlands staatsburger, die langs democratische weg tot zijn ambt verkozen is. Het klopt dus ook niet dat regeringsleiders aller landen in het geniep bezig waren om onder het mom van een onschuldig griepje de hele wereld om te toveren in een massasurveillancestaat. In dat geval zou onze regering nu bijvoorbeeld nooit de coronapas uit de wet halen; daar zou geen enkele aanleiding voor zijn, maar het is via een volstrekt gangbaar democratisch proces wel gebeurd. En het klopt ook niet dat Nederlandse journalisten – mensen zoals jij en ik met een baan, die je in de kroeg kunt tegenkomen (die is namelijk gewoon weer open) en met wie je bevriend zou kunnen raken – ons doelbewust en stelselmatig voorliegen met overheidspropaganda.

Iedereen met de verstandelijke vermogens van een stoeptegel zal inmiddels moeten inzien dat als de overheid en het journaille werkelijk een Great Reset-agenda zouden hebben, hun handelen totaal inconsistent en onverklaarbaar is. En inderdaad, alleen degenen die daar intellectueel nog onder zitten, verschijnen nog weleens schuimbekkend op het Museumplein.

De rest doet er vooral wijselijk het zwijgen toe. Kennelijk is wapschaamte nog lang niet salonfähig. Behoudens van een enkele antivaxer op zijn sterfbed hoor je het althans nog verdomd weinig: “Ik heb nog eens kritisch, want zo ben ik, naar mijn eigen wereldbeeld van de afgelopen twee jaar gekeken, en dat afschaffen van de coronapas, het afschaffen van de QR-code, het afschaffen van alles, de samenleving die gewoon weer open is, al die aandacht voor de bijwerkingen van AstraZeneca in het NOS Journaal, vriend Trump die voor vaccineren pleit, held Poetin die op twintig meter afstand van zijn gasten gaat zitten uit angst voor een coronabesmetting: HET KLOPT NIET!”

Ja, misschien over 51 jaar, dat er dan eentje is die aan een talkshowtafel durft te zeggen: “Als ik dan terugdenk, Albert: ik schaam me kapot. Dit is een heel luguber verhaal hoor, maar dit soort dingen gebeurden in die tijd. Ik ging met mijn hele gezin boodschappen doen, en daar stond zo’n oud lijk en die vrouw keek ons heel vies aan omdat we niet zo’n mondluier voor hadden. En ik ben er niet trots op hoor, maar dat soort dingen gebeuren gewoon als je jong bent: ik hoestte die vrouw keihard in haar gezicht en toen zijn we weggelopen. Nou, drie weken later was ze dood. Daar zou je nu gevangenisstraf voor krijgen. Technisch gezien zou een officier van justitie het als doodslag kunnen uitleggen.”

Al is het maar de vraag of er dan niet alsnog wat lacherig over wordt gedaan.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

10 gedachtes over “HET KLOPT”

 1. Mensen die ergens anders over denken, zijn onmisbaar om je eigen mening te overdenken, over na te denken, kritisch naar jezelf te blijven kijken. Die functie hebben ze.

  1. En daarom is het inderdaad super dat er mensen zijn als iamzero die op zijn minst een (waarschijnlijk vergeefse) poging doen om de ‘foutiefdenkenden’ eens kritisch hun eigen onzin te laten bekijken. Wat ze niet kunnen, vandaar ‘waarschijnlijk vergeefs’.

 2. Goed blog, alleen een dingetje klopt niet helemaal. De huidige variant is echt niet minstens zo gevaarlijk als het oorspronkelijke Wuhan-virus. Deze gaat nauwelijks de longen in, dat deed de Wuhan variant wel.

  1. Wat ik altijd heb begrepen, is dat de kans op ziekenhuisopname bij delta 2x zo hoog was in vergelijking met het oorspronkelijke virus, en bij omikron weer ongeveer de helft in vergelijking met delta. Voeg daarbij dat omikron tig keer besmettelijker is.

 3. Spot on! Maar denken dat complotdenkers nu anders gaan denken? Die hoop heb ik al opgegeven. Zelfs Poetins oorlog past inmiddels prima in het plotplaatje. Ja echt; van menig wappie al gehoord dat Poetin heel goed bezig is, want die westerse elite, o.a. aangevoerd door de kliek van Schwab, Musk, Bezos, Gates en Soros, heeft het zelf uitgelokt door met behulp van de NAVO maar te blijven treiteren met die Great Reset. (Ik heb daar zelf ook al een – wat langer – stukje over geschreven: https://www.hoevrouwendenken.nl/2022/04/10/denk-je-dat-je-van-die-verhipte-complottheorieen-af-bent/). Ach, het is slechts de mens, die voor alles een eigen verklaring wil hebben. Liefst eentje die mooi past bij de verklaring voor eigen mislukte levensweg.

  1. Fijn stuk om te lezen, ben het ook met de conclusie eens. Ik heb van alles geprobeerd maar heb het ook opgegeven. Ik laat ze voortaan gewoon in hun waarde en verander het onderwerp of kap het heel simpel af met ‘ik denk er anders over, maar laat jou mening in zijn waarde’.

 4. Hé, gelukkig weer na langere tijd weer een ‘spijker op z’n kop’stukje.
  Ik was al bang “Iamzero” nu voor het kamp van Willem Engel werkte of zelf anderszins ziek was geraakt!

 5. Lang niks van je gehoord, eindelijk weer een stukje 😉
  De wappie-gemeenschap gaat echt niks toegeven. Die zitten allang weer een nieuw zelfverzonnen complot door de strotten van in de fabeltjesfuik verstrikte sneuaards te drukken.
  Bedankt weer voor dit stukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *