Henk

Henk

Dit is Henk. Henk is boos. Henk mag namelijk een tijdje niet naar de sportschool. En Henk mag ook even niet naar het café, én niet naar het voetbalstadion. Henk zit nu met een zeikwijf en een jengelende puber opgescheept. En dat alleen maar omdat er bijna 40.000 mensen dood zijn gegaan aan een besmettelijk virus. Wat er maar drie keer zo veel waren geweest als Henk al die tijd wel naar de sportschool, het café en het stadion had gemogen.

Daarom, en ook om dat wijf en dat joch even te ontlopen, gaat Henk vandaag demonstreren. Tegen de dictatuur. Tegen de priktatuur. Tegen de dicta-QR. Tegen de roverheid. En tegen nog veel meer. De demonstratie is alleen verboden. Dat weet Henk. Maar Henk gaat toch. Want als de overheid iets verbiedt, moet je het juist doen. Henk heeft schijt aan doden, dus Henk heeft al helemaal schijt aan wetten. Dat is logisch.

De demonstratie, die dus verboden is, is op het Museumplein. Daar staat op grote borden dat de demonstratie verboden is. Dat verbaast Henk niets. Hij wist namelijk al dat de demonstratie verboden is. Maar het is altijd fijn als nog een keer bevestigd wordt dat de demonstratie inderdaad verboden is.

Henk gaat dus het Museumplein op. Daar ontmoet hij Sytze. Sytze is ook boos. Sytze is lid van de PVV (grapje) en is voor een boerkaverbod. Dit terzijde. Vandaag gaat Sytze gekleed in een wit pak en een gezichtsbedekkend masker. De mensen in de tram hadden hem wel een beetje raar aangekeken.
“Mooi pak”, vindt Henk. “Maar niet zo mooi als dat zwart-witte uniform van die meneer daar. Dat is heel stijlvol.”

In zijn hand heeft Sytze een A4’tje met de tekst HET KLOPT NIET. De letters zijn in Arial, grootte 72. Ze staan netjes gecentreerd op de pagina, zowel horizontaal als verticaal. Daar heeft Sytzes dochter mee geholpen. Zelf is Sytze niet zo handig met computers. Wel heeft hij een toetsenbord.

“Mooie tekst”, zegt Henk. “Ben jij ook boos?”
“Ja, ik ben ook boos”, beaamt Sytze.

Dan moeten ze van de politie van het plein af. Dat is niet zo vreemd. De demonstratie is namelijk verboden. Dat wist Henk al. Ook Sytze blijkt het al te weten.

Henk gaat met alle boze mensen dan maar op weg naar het Westerpark. Daar zijn straks namelijk nog meer boze mensen. En een boos jongetje met een piepstemmetje, dat gaat zeggen dat de mensen nog bozer moeten worden.

Van de politie mag Henk alleen niet naar het Westerpark. Ze blokkeren de weg. Dat is stom. Maar Henk kan nu wel de woorden spreken die hij een week lang voor de spiegel geoefend heeft.
“Hee jij!”, roept hij, zijn vinger priemend in de richting van een agent. “Kankerlijder!”

Henk heeft op Feestboek gelezen dat er nog veel meer mensen aan kanker doodgaan dan aan cojona. Op Twitter zei Ebru Umar hetzelfde. Dit is dus een groter probleem. Maar daar hoor je niemand over.
“Hee, stelletje kankerlijders!”, probeert Henk nu. Hij neemt een vechthouding aan.
“Schop ze allemaal dood!”, roept nu een ander.

Dat zou het verschil tussen het aantal kankerdoden en het aantal coronadoden nog groter maken. Dit is dus een goed idee.

Gerben, die ook boos is, probeert het met zijn blote vuist. Jammer genoeg heeft de agent beschermende kleren aan, en een schild. De agent gaat dus niet dood. De agent heeft ook een stok. Gerben krijgt een dreun voor zijn oor. Gerben hoort voorlopig wat minder goed. Maar Gerben luisterde toch al slecht.

Reinier, die ook boos is, probeert door het cordon van de politie heen te breken. Ook dit heeft niet het gewenste effect. Er hangt nu een politiehond aan Reiniers arm. Omstanders schieten Reinier te hulp.
“Je moet een tetanusprik!”, roept iemand.
“Welnee”, zegt Reinier. “Ik heb een immuunsysteem. Een beetje zinkzalf erop en het is zo weer over.”

Henk kijkt er met verbazing naar. Deze mensen waren alleen maar op een verboden demonstratie. En ze provoceerden alleen maar. En ze scholden de politie uit. En ze sloegen en trapten een beetje. Nooit had Henk kunnen bedenken dat er dan geweld tegen je gebruikt zou worden. Wat een rotland. Gedesillusioneerd gaat Henk naar huis.

Daar slaat de stemming al snel weer om. “Kijk papa, #politiegeweld is trending op Twitter! Precies wat de bedoeling was!”
Zo wordt het toch nog een geslaagde dag. In meerdere opzichten, denkt Henk. Grammatica was nooit zijn forte.

De heldhaftige strijders Henk, Sytze, Gerben en Reinier wilden niet met hun echte naam in dit artikel.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

43 gedachtes over “Henk”

 1. De heldhaftige strijders Henk, Sytze, Gerben en Reinier wilden niet met hun echte naam in dit artikel

  Wat een loozers joh. Wel janken maar niet je naam vermelden.
  Stoer hoor.
  Als je als ongevaccineerde op de IC terecht komt weet je ook niet wat er je donder ingespoten wordt

 2. Ha ha geweldig. En het leuke is, een screensaver van mijn shot.(Ben cameraman bij de NOS). En het doet mij goed om te zien dat mijn werk de nuance laat zien van wat er die middag gebeurde. Niks charges van de politie, maar aanvallen en provoceren van de politie. Wie het hele fragment bekijkt ziet Pieter nog met een bordje zwaaien “Politie , we komen in vrede” terwijl hij de politie staat uit te schelden.
  Wat Reinier betreft moet ik je toch corrigeren. Reinier was al door het politiekordon heen, en liep terug naar een politievrouw met hond die zojuist duidelijk te kennen had gegeven dat ze weg moesten zijn, en dit ook hardhandig aan een zogenaamde “veteraan” duidelijk had gemaakt. Dit weerhield Reinier er echter niet van om alsnog op de politievrouw af te stappen en haar te provoceren , hetgeen hem een klap met de stok opleverde, wat hem al vallend naar achter deed doen, waarna de hond zijn kans(arm) greep. Intrigerend toch. Er gebeurt schijnbaar iets in de hersenen dat het knopje uitschakelt wat tegen je zegt: “Is het wel zo verstandig om een politie man met hond en stok te provoceren” Voor een demonstratie waarbij de leus was. Liefde, vrijheid, geen dictatuur , heb ik trouwens vrij weinig van de liefde gemerkt. Kort na het bijtincident besloot Harry, die ook vrij hersenloos bleek te zijn, met stenen te gooien, waarvan er 1 op mijn hoofd belandde, met alle gevolgen van dien.

 3. Door Henk en zijn maten zo in het voetlicht te zetten doe je de vreedzame demonstranten te kort. Je gaat op deze manier op Henk en zijn maten lijken. Alleen gebruik jij een pen en zij hun vuisten. Henk zijn gedachtengang is niet zo gek maar Henk en zijn maten en de andere demonstranten worden niet gehoord dat maakt mensen boos en zo ontstaan burger oorlogen. Maar jij schrijft lekker. Al eens ooit in Den Bosch geweest in het gemeentehuis staat een mooie spreuk op de wand. Lees die maar eens goed en denk er vooral maar eens over na. Doe ook even de groeten aan Henk en zijn maten.

  1. Beste Joop,

   Jij draait de rollen om… niet de schrijver, maar de…zal het proberen netjes te verwoorden de ,, debielen” zoals deze Henk.
   Stellen de vreedzame demonstranten in een kwaad daglicht niemand anders🤷‍♂️…demonstreren mag, maar dan wel vreedzaam en de regels volgend. En zonder hulpverleners aan te vallen…..

  2. Heb die “vreedzame” protesterende mensen anders niet zien reageren op hun zeer agressieve medestanders, die het voor “hun “verpesten! Ze staan erbij en kijken ernaar , hoe hulpverleners en journalisten worden mishandeld. Zie niet dat ze hen tegen houden. Hierdoor verlaag je je volgens mij tot hetzelfde nivo, door je er niet duidelijk ter plaatse van te distantieren

 4. De 2 zinnetjes “Dat zou het verschil tussen het aantal kankerdoden en het aantal coronadoden nog groter maken. Dit is dus een goed idee.” zijn eigenlijk jammer, want suggereren dat er naast de adrenalinestroom ook nog logisch nagedacht wordt… Dat lijkt niet heel waarschijnlijk.

 5. Natuurlijk kun je Henk zo weg zetten, alleen Henk en die anderen willen demonstreren. En dat recht zouden ze moeten hebben.

  Hoe belachelijk je Henk ook wil maken.

  1. Hallo Niet Henk,

   Demonstreren is inderdaad een recht, maar daar zitten ook bepaalde restricties aan, zoals dat dat veilig en onbedreigd moet kunnen. Er waren echter sterke aanwijzingen dat een bepaalde groep dit bewapend wilde doen en het geweld niet zouden schuwen. Dan kan de veiligheid niet meer gegarandeerd geworden en kan de demonstratie verboden worden.

   1. Precies. Het recht om te demonstreren is echter geen absoluut grondrecht. Zie ook artikel 9 lid 2 van de Grondwet en de Nederlandse demonstratiewet – de Wet openbare manifestaties –

   2. Daarom moeten ze voetbalwedstrijden ook gaan verbieden. Daar zijn heel vaak rellen die bijna complete veldslagen zijn.

    1. Tip: zet je radio voor de grap eens aan. Zender maakt niet zo gek veel uit, en wacht tot de grote wijzer bovenin de klok staat. Doe je dat vaak genoeg dan hoor je dat er best wel eens een voetbalwedstrijd verboden wordt. Je wordt op je wenken bediend dus.
     Op TV is er ook het Journaal trouwens, en het RTL Nieuws. En er zijn een heleboel mooie kranten, zelfs kranten die niet van de Belgen zijn. En als er een voetbalwedstrijd verboden is, vertellen zij dat ook.

     Fijn hè?

    2. hier ben ik het helemaal mee eens. De hooligans hebben nu niks meer te doen en gaan daarom keihard rellen, en het maakt voor hen geen verschil of het nou corona is of wat dan ook. Voetbal is hun God en als dat wordt afgepakt, dan gaan ze los. dit is ziek!

  2. Ja mevrouw Halsema zie je een tijdje ervoor met een uitgestreken snoet op t.v vertellen dat demonstreren een grondrecht is en nu mag het ineens niet. Hypocriete madam.

 6. Ben geen wappie , gevaccineerd maar zal nooit “boosteren”. :

  Ten eerste zijn er geen 40.000 dood in Nederland maar 20.900 volgens cijfers. Dan nog is niet vastgesteld of dat allemaal door covid was. En jaar geleden en nu , waar is de griep ?
  2017 en 2018 ziekenhuizen propvol , ic’s vol en bijna code zwart maar niemand wist t en niemand stond er bij stil , geen maatregelen. Integendeel zorg werd nog meer uitgekleed.

  Anno nu , veel vaccinatie schade , aantallen vaccinatie doden en veel schade aan gezondheid door de maatregelen !

  Is het normaal om te leven met een QR code ? Is het normaal dat boosteren wordt verplicht ? Als 2 prikken niet helpen dan helpt de derde ook niet want het gaat is hetzelfde goedje.
  Is het normaal om zometeen elk half jaar een verplichte prik te moeten nemen want anders mag je niks ?
  Elk half jaar een prik want anders verloopt je QR code ?! NIET NORMAAL

  Dus deze gevaccineerde heeft genoeg gehad met 2 verplichte prikken en leest andere dingen dan de msm en denkt zelf na . Ik wil dit niet

  *mijn bijdrage weghalen zegt iets over jullie *

  1. Beste wappie, want dat ben je, ik heb een van je talloze reacties met dezelfde tekst toegelaten. Er wordt hier niets weggehaald maar moderatie staat aan om te voorkomen dat dit soort lariekoek automatisch zichtbaar wordt. Tot en met augustus 2021 zijn er volgens de officiële en volledige cijfers van het CBS ruim 32.000 mensen overleden aan (dus niet met) corona. Officieel vastgesteld door artsen. Zie https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2022/01/doodsoorzaken-2020-augustus-2021. In augustus werden 2,3 keer meer coronadoden geregistreerd dan doorgegeven aan het RIVM. Pak je rekenmachientje er dus maar even bij en tel bij die 32.000 t/m augustus, de RIVM-doden sinds september maal twee. Succes.

   1. Dat zijn heel veel doden. Serieuze zaak dus.
    Maar zoveel doden verbaast me. Het vaccin zou werken. Gevacineerd zou je niet doodgaan en niet op de IC komen.Blijkbaar dus niet. Als het wel had gewerkt dan had het dodental veel lager moeten zijn. Blijkbaar weten ze het niet. Klopt ook wel. Om een vaccin veilig op de markt te zetten is van begin tot eind gauw 20 jaar nodig. Ik zeg niet had het vaccin slecht is of zoiets. Ik spreek geen waarde oordeel over het virus uit. Maar wel kun je zeggen dat het virus discutabel is. En daar zit de kneep. Je mag een discutabel vaccin niet verplichten. De lockdown en de QR code en invoering van 2G zijn dwang maatregelen. Daar tegen demonstreren is bijna een verplichting voor elke burger.

    1. Die doden zijn grotendeels gevaccineerden, zoals je weet. Het vaccin werkt voortreffelijk, maar zoals je ook weet werkt het vaccin niet 100%. Dat is ook nooit beloofd. En aangezien, zoals je ook weet, delta veel besmettelijker is dan alfa en nog meer dan het oorspronkelijke virus, zou het aantal doden in 2021 onder vergelijkbare omstandigheden dus veel hoger hebben gelegen dan in 2020. Dat is (inclusief de eerste maanden zonder vaccin) niet zo, behalve, o mysterie, in landen waar men veel minder gevaccineerd is, zoals het hele Oostblok. Geen vaccin is een stuk discutabeler dan wel een vaccin, daar zit hem de kneep.

  2. Hallo Richard
   Hoe hypocriet kun je zijn. Wel gevaccineerd maar niet boosteren. Blijf mooi in je eigen bubbel geloven. Hoop voor je dat je gezond blijft. Niet zeuren als je wel Corona krijgt en/of van sommige dingen geweerd wordt

   1. Hi Kipling. Zeker nog nooit gehoord van voortschrijdend inzicht.
    Je durft. Iemand voor hypocriet uitmaken omdat hij op basis van nieuwe informatie zijn mening over iets aanpast.
    Dat is niet hypocriet. Dat is wijsheid.

 7. Dat is knap dat ze kunnen zeggen dat de maatregels zoveel mensen levens heeft bespaard. Ben het niet eens met de demonstranten maar zo kan het ook niet langer Een verontrustende horeca ondernemer

  1. Beste Kees, ik heb met jullie ondernemers allemaal te doen en hier probeert iedereen maar een zo mooi mogelijk verhaaltje op te schrijven over een foto. Dat er vele anderen waren zonder geweld hoor je ze niet over. Dat er over en weer gelogen word door wetenschappers over corona daar verdiepen ze zich niet in want dat is alleen voor complot denkers die daar iets over zeggen. Jullie zien waarschijnlijk de bui al weer hangen dat niets open zal gaan. Ik wens jou en je collega’s veel steun en dat het “nieuwe kabinet” met dezelfde oenen nu eens snel de economie op 1 zetten.

 8. Helaas moet je sommige mensen een geweten ‘inschoppen’, lees ‘inknuppelen’…en zelfs dan is het de vraag of dat beklijft!

 9. Gerben kreeg overigens niet zomaar een mep voor zijn hoofd. Hij probeerde de agent met pepperspray te lijf te gaan (niet met blote handen). Speel video langzaam af en er vliegt een busje Protect uit zijn hand. Overigens wel in ‘sonderangebot’ want ’vreedzaam demonstreren’ mag niet te veel van je bijstand afsnoepen: https://www.der-hollander.shop/nl/c/self-defence/pepperspray

  1. Inderdaad, je moet wel frame-voor-frame afspelen om het te herkennen, maar dit is een good catch! En zo probeert de anti-alles-beweging politiegeweld uit te lokken, want dan kunnen ze lekker “POLITIESTAAT” scanderen, en dat doet het zo leuk op de socials… KNUPPELEN DIE HAP!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *