Uil

Het Jaar van de Uil

Voelen jullie het ook? Het hangt in de lucht, die zoete lavendelgeur van de overwinning. Het is aan het kantelen, nu wereldwijd nog maar anderhalf miljoen mensen per dag positief testen en we bijvoorbeeld in Engeland zien hoe fantastisch het zonder maatregelen gaat, afgezien dan van, nou ja ach, die paar honderd kinderen die daar nu happend naar adem op de ic liggen. Maar hee, je kunt niet vroeg genoeg leren dat de dood bij het leven hoort, nietwaar?

Nu neemt dat kantelen nogal wat tijd in beslag – in feite horen we dit al anderhalf jaar – maar 2022 moet dan echt het Jaar van de Uil worden. En daarom wordt op de burelen van Forum voor Democratie koortsachtig vergaderd wat men na al dat gehits, al dat gezuig, al dat gelieg, al dat gejank, al dat geïnsinueer en al dat geïntimideer, al dat geheul met nazisymboliek, al dat slecht verholen antisemitisme en al die quasi-verongelijktheid als men ermee geconfronteerd wordt verder nog kan verzinnen om optimale ophef te creëren zonder de eigen achterban voor het hoofd te stoten.

Welnu, alles natuurlijk. Een kleine greep uit wat ons het komend jaar te wachten staat:

Louwmaand
Ongelooflijk maar waar, het is gelukt om de grens van 60.000 leden te slechten! Wie had dat gedacht! En zo transparant ook! De drukbezochte ledenvergadering annex nieuwjaarsborrel op 2 januari op het Museumplein loopt wel wat uit de hand. Uiteraard veroordelen de Kamerleden zoals te doen gebruikelijk in niet mis te verstane woorden het wangedrag van het gewelddadige deel van hun achterban.

Sprokkelmaand
Op de eerste dag dat 2G verplicht is in de Tweede Kamer verschijnt Gideon van Meijeren sterk vermagerd in een zwart-wit gestreept tenue in het parlement. Forum hekelt de reactie van de parlementaire pers als zou dit een verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog zijn; Gideon had zich simpelweg verslapen en had zijn pyjama nog aan. Theo Hiddema geeft desondanks aan dat hij niet wil dat dit soort drek hem steeds omringt.

Lentemaand
Er zijn gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent traditiegetrouw een wekenlange smeercampagne om op voorhand de uitslagen in twijfel te trekken, stempassen af te troggelen en mensen op te roepen om foto’s te delen van hun uitgebrachte stem. Volgens een eigen telling haalt Forum in Deventer 114,3% van de stemmen.

Grasmaand
In een nieuw debat over de toeslagenaffaire zegt Freek Jansen in de Tweede Kamer dat Nederland gezuiverd moet worden van buitenlandse elementen. Theo Hiddema zegt dat hij niet van dit soort rommel gediend is. Een motie om nooit een lockdown in te voeren om de aankoop van een schilderij te financieren wordt verworpen. Volgens Lisa Westerveld ligt een dergelijk voorstel niet op tafel.

Bloeimaand
De nieuwe dating-app Forum Amorum wordt gelanceerd. Gebruikers van deze “rasechte liefdesapp” krijgen hun matches gerangschikt op minimale homeopathische verdunning. Ook vrouwen kunnen zich inschrijven op de app, mits zij lang blond haar en blauwe ogen hebben, en zij graag overrompeld, overheerst, ja, overmand willen worden. Kamervragen over de deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival blijven onbeantwoord.

Zomermaand
Terwijl de accountant bekendmaakt dat het ledental van de partij opnieuw niet vast te stellen is, presenteert de JFvD het liefdevolle manifest Onze strijd. Het symbool dat op het omslag prijkt, is geïnspireerd door de Hindoe-architectuur en de Indiase kunst, maar het mediakartel legt – hoe voorspelbaar – meteen weer een verband met de nazi’s. Een wetsvoorstel om de NS-dienstregeling richting Oldenzaal, Emmen en Winterswijk te intensiveren haalt het niet; er kan geen trein naar het oosten vertrekken of Jesse Klaver ziet weer een parallel met het verleden. Dit terwijl het uiteraard een onschuldig voorstel betrof om het afvoeren van vluchtelingen te bespoedigen. Toch wil Theo Hiddema liever niet geassocieerd worden met dit soort bagger.

Hooimaand
Pepijn van Houwelingen, althans, het lijkt zijn stem, verschijnt gehuld in een lang wit gewaad met een puntmuts over zijn hoofd en een brandend kruis bij Op1. Onderwerp van gesprek is hoe Forum voor Democratie toch van dat misplaatste imago van een rechts-radicale groepering af kan komen. Critici zien overeenkomsten met de uitdossing van de Ku Klux Klan. Van Houwelingen verwerpt deze suggestie als vergezochte en walgelijke framing; in werkelijkheid is er sprake van traditioneel-Enschedese klederdracht. Theo Hiddema ziet het echter als iets onsmakelijks wat ook hem aankleeft.

Oogstmaand
Helaas, er zijn geen verkiezingen deze maand. Een wetsvoorstel om de (van oorsprong niet-Nederlandse) namen van de maanden te wijzigen wordt verworpen; volgens het kartel zou de NSB dit ook al eens voorgesteld hebben, wat natuurlijk een aperte leugen is.

Herfstmaand
De r is weer in de maand, dus we maken ons op voor de eerste lockdowns van het seizoen 2022-2023. Ook de demonstranten lopen weer warm; er wordt onder andere brand gesticht op het Binnenhof. Alle ogen zijn gericht op Forum, maar de dader blijkt een Duitse communist te zijn geweest. Een D66-rechter spreekt Hugo de Jonge vrij van genocide.

Haatzaaimaand
Nu het account van de Grote Leider op Twitter is opgeschort en het demoniseren van Hem en Zijn partij grootse vormen aanneemt, is het helaas noodzakelijk om ForumFront (FF) op te richten: een paramilitaire onderafdeling ter bescherming van de partijleiding. Dat de naamgeving van deze Wappen-FF vaag doet denken aan de elite-eenheid van Adolf Hitler berust volgens FvD op louter toeval. Niettemin wil Theo Hiddema liever niet met deze smurrie in verband gebracht worden.

Slachtmaand
Nadat Gideon van Meijeren zijn achterban voor de zoveelste keer heeft opgeroepen in opstand te komen en te vechten om het misdadige totalitaire regime omver te werpen, krijgen diverse politici en wetenschappers in de nacht van 9 op 10 november een steen door hun ruit geslingerd. Kwade tongen zien een verband, en sommigen leggen zelfs een link met 1938. Een totaal uit de lucht gegrepen, misselijkmakende vergelijking; Forum is voor liefde en verbinding en daarom spreken de leiders zich ook altijd zo expliciet en ondubbelzinnig uit tegen het gebruik van geweld. Desondanks wil Theo Hiddema niet langer dat zijn goede naam bezoedeld wordt door dit soort viezigheid.

Wintermaand
Traditioneel gaat rond het Joelfeest het jaarlijkse geld-van-weerloze-mensen-met-een-benedenmodaal-inkomen-aftroggelfestijn van start. Forum heeft nu 6,9 miljoen leden; lukt het nog om vóór 1 januari de magische grens van 10 miljoen te bereiken? Vast wel. Theo Hiddema wordt benoemd tot erelid.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Het Jaar van de Uil”

  1. “Wir haben es nicht gewusst” is en blijft een strategische verdediging om maar niet hoeven toe te geven dat je het even niet meer wist met je ware “morele pas”!

  2. Geweldig!! En wat heerlijk ook dat die draaikont Hiddema nu eens aan de orde is. Iedere keer meedelen dat hij er niets mee te maken wil hebben maar wel blijven. Standpuntloze opportunist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *