Verzoening
Foto via Pixabay

Verzoening

Laten we er geen doekjes om winden: 2021 was een onprettig jaar waarin onverdraagzaamheid en polarisatie hoogtij vierden. Nimmer waren de tegenstellingen in ons ooit zo tolerante landje zo groot als nu, en ik moet toegeven dat ook ik mij – in al mijn afgunst – zo nu en dan behoorlijk onsympathiek en laatdunkend heb uitgelaten over mensen met een voortreffelijk immuunsysteem.

Maar nu is het Kerst: een moment van contemplatie, van bezinning, verzoening en verbroedering. Tijd dus om ook de positieve kanten van de viruscritici en vaccinweigeraars onder ogen te zien en hen met complimenten te overladen.

Voor mij is dat niet moeilijk: zonder wappies was er dit jaar amper iets uit mijn vingers gekomen. Waar anderen hun hijgerige verdienmodel baseren op de dood van onschuldige kinderen, gedij ik – ieder zijn meug – juist goed bij de stupiditeit van een luidruchtig smaldeel van onze bevolking. Zonder hen was er dus nooit een Handboek voor Ontkenners gekomen, geen beschrijving van het Forumland Thierrië en geen 7-daagse rondreis Fieldlab Brazil. Een woord van dank aan de volidioten is op zijn plaats: jullie hebben mij bovenmatig geïnspireerd en daar ben ik jullie eeuwig dankbaar voor. Eerlijk waar, jullie zijn fantasten.

Maar ook de samenleving als geheel mag blij zijn met de ontkenners. Stel de continue grauwe sluier van louter ellende voor die een jaar lang boven ons land zou hebben gehangen als we alleen maar de kille cijfers hadden gezien, en er alleen maar serieuze wetenschappers aan het woord waren gekomen die vervolgens door iedereen, zoals dat hoort, zouden zijn geloofd. Nu viel er tenminste af en toe nog wat te lachen!

Zonder wappen geen grappen, en daarom denk ik dat ik namens velen spreek als ik uit de grond van mijn hart mijn dankbaarheid aan hen wil betonen voor alle infantiele kulargumenten, de tergende domheid, het pathetische gejank van laaggeletterde spatieklunzen, de jaloersmakende volharding te blijven geloven in fabeltjes die al duizend keer ontkracht zijn, de hilarische demonstraties annex verkleedpartijtjes, de simpele zielen die zich zo potsierlijk vermommen als veteraan of verpleger, de wekelijkse waterkanondouches, de duizelingwekkende bochten waarin men zich wringt om de meest bizarre verzinsels overeind te houden, de treurniswekkende geldklopperij van de clowneske aanvoerders, de kolderieke rechtszaken die uiteraard allemaal verloren gingen, en vooral ook de lachwekkende ernst van al die “onderzoeksjournalisten” en andere “kritische” burgers die oliekoekendomme dingen debiteren en intussen serieus in de veronderstelling zijn dat zij iets relevants te berde brengen.

Jullie idiotie bracht tenminste nog enig plezier in een verder somber jaar; zonder jullie is er niks aan. En de vooruitzichten voor het nieuwe jaar zijn gunstig, want als straks de samenleving weer open gaat, zal dat uiteraard alleen voor gevaccineerden zijn, waardoor we ongetwijfeld extra kunnen genieten van onze vrijheid in de wetenschap van jullie wederom schuimbekkende maar nog altijd volstrekt misplaatste verontwaardiging.

Ga dus vooral zo door – maar ik geloof dat een aansporing daarvoor niet echt nodig is. Als teken van dank en verzoening is het mij hierbij een eer om, met dank aan een gulle sponsor, een prijsvraag te kunnen aanbieden. Maak kans op schitterende prijzen door het onderstaande raadsel op te lossen:

Welk geheime bestanddeel van de mRNA-vaccins (Pfizer en Moderna) is verantwoordelijk voor het feit dat bijvoorbeeld Nederlanders en Britten er massaal aan sterven, maar bijvoorbeeld IJslanders en Portugezen niet?

Deze lastige vraag, waar al menige wap zijn tanden op stuk heeft gebeten en waarop het antwoord helaas ook niet te vinden is op YouTube of Feestboek, is speciaal afgestemd op jouw onderzoekende geest. Om je op weg te helpen hierbij een paar kleine tips die hopelijk niet te veel weggeven: we zoeken een woord van 6 lettergrepen, dat een anagram is van “six pfizer jabs qr” en dus 15 letters heeft (1+5 = 6), en dat als Paul McCartney het inzingt en je het achterstevoren afspeelt, klinkt als “World Economic Forum”.

Weet je het antwoord, laat dit dan hieronder achter in de comments. Onder de goede inzenders worden enkele prachtige prijzen verloot:

 • een gebonden uitgave van alle wetenschappelijke artikelen van professor Pierre Capel van de afgelopen vijftien jaar;
 • een ingelijste brief van een bezorgde burger aan Pepijn van Houwelingen die niet door Pepijn van Houwelingen zelf geschreven is;
 • de gele marker waarmee Pepijn van Houwelingen brisante passages markeert in brieven van bezorgde burgers die niet door Pepijn van Houwelingen zelf geschreven zijn;
 • een dvd-collectie met de registraties van alle succesvolle rechtszaken van Viruswaarheid;
 • een luxe assemblage van kruiden die werkzaam zijn tegen het SARS-CoV-2-virus; of
 • een 30-daagse voetreis (enkele reis) naar Forumland.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Fijne Kerst allemaal!

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Verzoening”

 1. Als stille/stiekeme, genietende lezer, weet ik niets zinnigs te zeggen op je fraaie schrijfsels, niet alleen de inhoud, maar ook taalgebruik weten mij te boeien.
  Verder zwijg ik omdat je teksten alles al zeggen om de hersenen te prikkelen en dat op je in te laten werken.

 2. Mooie collectie gratis prijzen! Ik laat het “eigen onderzoek” desondanks aan mij voorbij gaan, want voor je het weet wordt je in de fabeltjesfuik gezogen…

  Hilarisch stukje weer. Zelfs mijn betere wederhelft ligt in een deuk als ik het voorlees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *