Paardenlul
"Paardenlul" (foto via Twitter)

“Paardenlul”

Woorden schieten tekort om te beschrijven in welke mate de heer Thierry Baudet een “paardenlul” is. Een gevaccineerde “paardenlul”, haast ik mijzelf eraan toe te voegen, want, hoewel een “paardenlul”, is Thierry Baudet natuurlijk niet achterlijk en heeft hij dus gewoon een spuitje gehaald. Dat weet ik van de zus van mijn buurvrouw, die op de Facebook-pagina van de hond van haar slager heeft gelezen dat de achternicht van de eigenaar van diens trimsalon, werkzaam voor de GGD in Schin op Geul, de prik gezet heeft.

Dat Thierry Baudet een enorme “paardenlul” is, komt misschien nog wel het duidelijkst naar voren in het feit dat hij dolgraag wil dat normale mensen hem een “paardenlul” vinden. Werkelijk iedere uitspraak heeft als primair of secundair oogmerk om zo veel mogelijk een “paardenlul” gevonden te worden – met duizelingwekkend succes. En omdat je een “paardenlul” geen enkel plezier wilt gunnen, zou je Thierry Baudet dus het liefst geen “paardenlul” willen vinden, maar dat gaat nu juist niet omdat hij eenvoudigweg een onvoorstelbare “paardenlul” is.

Een klein voorbeeldje. Terwijl het vliegverkeer boven Roemenië welhaast stilgelegd moet worden vanwege de rookpluimen veroorzaakt door crematoria die elke dag opnieuw honderden coronadoden te verstouwen krijgen – een bijzondere manier om het percentage gevaccineerden onder de bevolking op natuurlijke wijze op te krikken – noemt Thierry Baudet het “ongelooflijk goed en bemoedigend dat zoveel [sic] mensen weigeren dat griezelvaccin te nemen”. Wat een ongelooflijke “paardenlul” ben je dan, als je zoiets zegt.

Boven aan het Twitterprofiel des “paardenluls” prijkt, om werkelijk onbegrijpelijke redenen in kapitalen, de slogan: “Whatever you do: don’t take the “vaccine”!” Dan ben je op zich al een zeldzaam grote “paardenlul”, maar met het gebruik van die misselijkmakende aanhalingstekens om het vaccin, dat inmiddels tienduizenden levens gered heeft, in diskrediet te brengen, word je pas echt een “paardenlul” extraordinaire. Iedere keer als die man zijn vingers krult en de lucht in steekt om zijn weerzinwekkende handelsmerk te vertonen, zou eigenlijk iemand, bij voorkeur van het partijkartel, als de sodemieter een schoolbord tegen zijn nagels moeten plaatsen. Ga maar Thier, nu mag je.

Om het de mensen wat makkelijker te maken hem een ongeëvenaarde “paardenlul” te vinden, zet Thierry Baudet de desinformatie waarmee hij zijn volgelingen het konijnenhol in dirigeert op gezette tijden netjes op een rij. In zijn laatste bloemlezing van baarlijke nonsens waagt hij het om Noorwegen, het land dat er dankzij een zeer streng beleid waar wij nog wat van kunnen opsteken in slaagde het totale dodental in anderhalf jaar onder de 1000 te houden, te prijzen als land dat geen maatregelen nodig heeft. Dan heb je of veel lef, of je bent niet geïnformeerd, of allebei, maar in ieder geval ben je een verschrikkelijke “paardenlul”. Overigens zijn er ineens in allerlei landen geen maatregelen meer, en lijkt The Great Reset (het narratief van een “paardenlul”) een typisch Nederlands verschijnsel te zijn geworden. Daar wordt verder niet op ingegaan, merkwaardig genoeg.

Corona volgt, zo gaat het betoog verder, een seizoenspatroon, zoals we in Nederland natuurlijk hebben kunnen zien na Dansen met Janssen, in de barre winter van juli 2021. Het is de overheid die ons intussen bang houdt met een “angstaanjagend getal” van 18.397 doden. Nee, “paardenlul”, het waren er volgens de officiële cijfers al 28.741 tot en met maart 2021, en over een paar dagen horen we van het CBS hoe ver we inmiddels boven de 30.000 zitten.

Vaccineren zou niet helpen, want The Lancet (u weet wel, dat blaadje dat concludeerde dat een derde prik het aantal ziekenhuisopnames met 93% reduceert), heeft gezegd dat gevaccineerden net zo besmettelijk zijn als ongevaccineerden. Dat gevaccineerden een factor 6 minder kans maken om überhaupt besmet te raken, én minder ziek worden, én minder lang besmettelijk zijn, vertelt de “paardenlul” er natuurlijk niet bij. Wel is hij erin geslaagd om tussen de stortvloed aan data met overweldigend bewijs voor de werking van het vaccin, en vooral ook de niet-werking van het niet-vaccin, waar dan ook ter wereld, het Amerikaanse dwergstaatje Vermont op te duikelen. Daar is van de 600.000 inwoners (Rotterdam, zeg maar) 90% gevaccineerd en lopen de besmettingen toch torenhoog op – hét ultieme “paardenlullenbewijs” dat de vaccins, excuus, “vaccins”, niet werken.

Welnu, ten eerste is niet 90, maar 80% van de 12-plussers in Vermont gevaccineerd; minder dan in Nederland dus. Ja, 90% heeft een eerste prik gehad, maar daarmee ben je niet gevaccineerd – maar goed, dat weten we natuurlijk ook pas een jaar. Ten tweede lopen de besmettingen weliswaar op, maar ligt het aantal ziekenhuisopnames per hoofd van de bevolking nog altijd onder dat van het bejubelde Florida, en is het aantal overlijdens al helemaal op één hand te tellen. Het vaccin doet dus gewoon zijn werk; alleen een gigantische “paardenlul” maakt ervan dat het geen effect heeft, en alleen de allergrootste “paardenlul” verkneukelt zich over die suggestie, die nog meer zieken en doden zou impliceren. Ten derde: zelfs al vind je ergens ter wereld een plek met hoge vaccinatiegraad waar de cijfers omhoog gaan, dan verklaart dit nog altijd niet waarom in al die landen met een lage vaccinatiegraad de mensen bij bosjes het loodje leggen. Ten vierde: Vermont! Haha!

Enfin, misschien is het niet chic om iemand met een eerbaar beroep als dat van parlementariër uit te maken voor “paardenlul”. Gelukkig neemt de heer Baudet het altijd zeer sportief op, en mocht hij hier te lande ooit de dienst uitmaken, dan zullen kritieken als deze ongetwijfeld geen enkel, maar dan ook geen énkel probleem vormen. Je moet hem ook nageven dat hij zich altijd in niet mis te verstane woorden uitspreekt wanneer zijn eigen achterban de grens van het onbetamelijke overschrijdt, mocht dat überhaupt al voorkomen. Klasse.

In dit specifieke geval is er weinig aan de hand: het is maar een citaat. En allicht is een parlementariër uitmaken voor “paardenlul” minder erg dan als parlementariër verantwoordelijk te zijn voor de dood van duizenden door het verspreiden van desinformatie.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

12 gedachtes over ““Paardenlul””

  1. Mooi stukje, al is het een belediging voor paarden en (waar van toepassing) hun lullen om Thierry (en zijn pikkie) daar mee te vergelijken. Ik prefereer daarom een ander scheldwoord.

  2. Heel triest en laag om zo iemand neer te zetten. Zegt meer iets over degene die het artikel heeft geschreven en degenen die hier bevestigend op reageren dan Thierry zelf. Als je je genoodzaakt voelt iemand zo aan te vallen zegt dat meer iets over je eigen persoonlijke triggers en je egostukken, dus doe je innerlijke werk zou ik zeggen i.p.v. je energie hier in te steken #mirrorvanjeinnerlijkewereld

  3. Identiteitscorrectie: ‘Forum Voor Democratie’ moet natuurlijk gelezen worden als ‘Forum Voor Demagogie’, dat dekt de lading tenslotte wél.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *