Barbecue
Foto: pixabay

24 dingen die je maar beter ook niet meer kunt doen als je bang bent dat 0,3ml Comirnaty bijwerkingen op de lange termijn heeft

Hoewel het in de hele geschiedenis nog nooit is voorgekomen, en het ook vrijwel uitgesloten is omdat het vaccin binnen enkele dagen vakkundig door je lichaam wordt afgebroken en eventuele bijwerkingen daarom altijd binnen een maand of twee aan het licht komen, zijn er mensen die denken dat hún lichaam een paar jaar nadat het is ingespoten met 0,3 milliliter van een bepaald goedje, als bij toverslag ineens allerlei nare ziektebeelden gaat ontwikkelen.

Uitsluiten kunnen we natuurlijk niets. Maar deze mensen doen er wel verstandig aan om ook enige voorzichtigheid te betrachten in de onderstaande gevallen, die stuk voor stuk een kettingreactie in lijf en leden kunnen veroorzaken, met gevolgen die nauwelijks te overzien zijn.

 1. Kraanwater drinken of gebruiken om je mond te spoelen bij het tandenpoetsen, vanwege alle nanodeeltjes. Je mond spoelen is overigens raadzaam, maar doe het met mineraalwater en kook dit eerst.
 2. Tijdens het klussen in huis je lippen zetten aan een plastic bekertje dat je beroerd hebt met een hand waar verse verfresten aan zitten.
 3. Je als kind door je vader mee laten nemen naar een thuiswedstrijd van zijn favoriete voetbalclub, wat kan leiden tot chronische hartklachten, vermoeidheid (afhankelijk van de club in kwestie) en geldgebrek.
 4. Langs een grofvuilcontainer lopen, aangezien ze daar gewoon asbestresten in donderen.
 5. Barbecueën, of dacht je werkelijk dat de kankercellen de boodschap begrijpen als je het zwart een beetje van je vlees schraapt en van verdere vermenigvuldiging afzien omdat je zo je best hebt gedaan?
 6. Een woning kopen of erven in de buurt van Schiphol, de hoogovens of een drukke weg (ervan uitgaande dat je geen mondkapje wenst te dragen), onder de zeespiegel of in ander overstromingsgebied, daar waar aardbevingen kunnen plaatsvinden of in de nabijheid van chemische fabrieken.
 7. Een Calippo consumeren door de verpakking kapot te bijten, of een rondzwervend stukje plastic inslikken van een opengeknipte vrieslolly.
 8. Met ongewassen handen in de zandbak een korstje van je knie peuteren terwijl het daarvoor eigenlijk nog te vroeg is. NB Als je dit als kind hebt gedaan, is het uiteraard te laat en kun je nu net zo goed dat vaccin nemen (het werkt namelijk).
 9. Eten opeten dat op de grond is gevallen. NB Idem.
 10. Bij een gebroken been ijzeren pennen, platen of schroeven in je lijf laten plaatsen, waarna onherroepelijk roestdeeltjes door je bloedbaan gaan zwerven.
 11. Een studiekeuze maken.
 12. Een tatoeage laten zetten. Er bestaat een opmerkelijke correlatie tussen de hoeveelheid tatoeages die mensen hebben, en het gemiddeld aantal spelfouten dat zij maken. Onderzocht wordt of achterstallig onderwijs de oorzaak van wansmaak is, of dat het omgekeerd de inkt is die hersenschade toebrengt.
 13. Jezelf laten bevredigen door iemand die even tevoren in het openbaar vervoer weet ik veel wat aangeraakt kan hebben, of eigenlijk welk lichaamsdeel van een ander dan ook in je lichaam toelaten (pas nou toch op, mensen, doe dit niet en denk aan je lichamelijke integriteit!).
 14. Op enigerlei wijze lichaamssappen uitwisselen, dus ook niet door een handdruk of via aerosolen, met een persoon die misschien niet één maar zelfs wel twee keer geïnjecteerd is met 0,3ml Comirnaty of een vergelijkbaar gif.
 15. Parachutespringen. Het is nog niet onderzocht, maar er zou een verband kunnen zijn met de ontwikkeling van vervroegde Alzheimer.
 16. Fruit eten.
 17. Een onomstotelijk wetenschappelijk feit over het coronavirus dat niet past in je geconstrueerde werkelijkheid accepteren. Let wel, dit kan ook op korte termijn al zeer heftige bijwerkingen veroorzaken.
 18. Open staan voor het idee dat het toch wel een beetje gek is dat het 50 graden is in Canada, Siberië in brand staat en het bij tijd en wijle toch wel een tikje harder lijkt te regenen dan je uit je kindertijd kunt herinneren. Let wel: idem.
 19. Zonnebrand van het merk NIVEA SUN Hydrate & Protect (hoe ironisch), factor 30 of hoger, over een open wondje smeren. Voelt u het een beetje prikken? Dan is het te laat.
 20. In een uitspanning naar keuze een biertje consumeren uit een glas dat daarvoor gebruikt is door een persoon die besmet is met het herpesvirus en dat vervolgens slechts met koud water is afgespoeld.
 21. Paracetamol slikken – lees de bijsluiter.
 22. Skinny jeans dragen, tenzij je geen kinderwens (meer) hebt.
 23. Binnen 24 uur yoghurt met banaan, Lay’s Superchips Patatje Joppie™, kipfilet en rooibosthee consumeren, een combinatie die immers nog nooit onderwerp is geweest van wetenschappelijke studie.
 24. Je huis verlaten met het risico op een besmetting met het SARS-CoV-2-virus, dat op korte termijn kan leiden tot milde griepverschijnselen, koorts, diarree, hoofdpijn, ademhalingsproblemen en andere luchtwegklachten, trombose, ziekenhuisopname, myocarditis en andere hartklachten, de dood, en mocht die vermeden kunnen worden op de middellange termijn chronische extreme vermoeidheid, hartschade, longschade, leverschade, hersenschade en cognitieve achteruitgang, en op de lange termijn mogelijk dementie; of, indien je zelf de dans ontspringt de mogelijkheid om de infectie door te geven aan minder fortuinlijke ander – als je al niet getroffen wordt door de bliksem, een plotselinge overstroming of een steek van een insect waar je allergisch voor blijkt te zijn.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *