Stop corona
Foto: vperemen.com

Apartheid

Grote paniek in het kamp van de antivaxers, nu het ernaar uitziet dat de heropening van de samenleving grotendeels aan hun neus voorbij zal gaan. Anderhalf jaar gedaan alsof er niets aan de hand was, en dan, o ironie, zelf in verplichte isolatie eindigen op het moment dat iedereen het leven weer oppakt, omdat je nergens meer welkom bent.

Zelf ziet men het natuurlijk als het zoveelste bewijs dat de maatregelen nooit zullen eindigen. En hadden ze niet voorspeld dat ongevaccineerden gediscrimineerd zouden worden? Welnu, dat kon ik ze een paar maanden geleden ook al vertellen. Iedereen kan namelijk bedenken dat als een overheid vrijheidsbeperkende maatregelen oplegt om te voorkomen dat te veel mensen tegelijk ernstig ziek worden van, of zelfs overlijden aan een besmettelijk virus dat rondwaart, diezelfde overheid de maatregelen alleen opheft voor mensen voor wie de grond om die maatregelen op te leggen wegvalt. Dat is bijvoorbeeld het geval zodra iedereen de kans heeft gekregen zich met een ter beschikking gesteld vaccin te behoeden voor een ernstig ziekteverloop; hooguit zou je kunnen redeneren, zoals Heineken dan ook deed, dat degenen die al eerder volledig gevaccineerd waren, ook al veel eerder recht hadden op privileges.

Dat men andere regels hanteert voor degenen die weigeren zich te beschermen, hoeft hoe dan ook geen verbazing te wekken: zij blijven immers drukken op de collectieve lasten terwijl dat inmiddels vermijdbaar is. Je kunt een eigen keuze maken, als je dan ook maar de eigen consequenties draagt. Zelf weten.

Zoals alles in deze crisis wordt het alleen weer zo slecht uitgelegd allemaal. Termen als ‘segregatie’, ‘uitsluiting’ en ‘discriminatie’ zijn niet van de lucht, en er is zelfs sprake van ‘(medische) apartheid’. En dus rent Truus uit Purmerend naar de feestwinkel om een zwart met wit gestreepte pyjama te huren, aangezien ze ooit van een GGZ-medewerker heeft opgevangen dat apartheid iets met zwart en wit te maken heeft, en omdat het klinkt als een Duits woord zal die ene Anne Frank uit het liedje van Hans de Booij er ook wel last van hebben gehad. Gele ster erop, die kreeg ze er gratis bij, voor het eerst van je leven ‘wie wordt’ met -dt (waarvoor hulde) op een bordje geschreven en wat blijkt? Alsnog allemaal boze reacties op Twitter.

Daar sta je dan met je goede gedrag te strijden voor de goede zaak. Altijd maar weer die negatieve framing in de media! En dat terwijl de ongevaccineerden juist allerlei dromen in vervulling zien gaan. Waarom niet wat meer aandacht voor de positieve kanten van het vaccinatiepaspoort?

Ze krijgen een eigen incheckrij op het vliegveld. Een hele eigen, dominant blanke incheckrij! Waar ze ongehinderd hutjemutje boreale praatjes kunnen uitwisselen. Ze krijgen eigen, dominant blanke concerten van hun eigen, dominant blanke uitgerangeerde artiesten, die zich ooit volstopten met dominant wit poeder en je nu gaan vertellen dat je niet zomaar iets in je lijf moet laten spuiten. Zij kunnen het weten, of zo.

Eigen cafés en restaurants, waar consumptie verplicht is, en dan heb ik het niet over een drankje maar over de manier van spreken. Bijgevolg ook eigen ziekenhuizen, als je het mij vraagt. Eigen zorgstelsels met eigen premies.

Eigen universiteiten, waar uit elk onderzoek pas na een jaar of tien conclusies getrokken mogen worden en alles tot die tijd eXpErImEnTeEl genoemd wordt. Eigen scholen, waar lessen werkwoordspelling en spatiegebruik worden ingeruild voor het berekenen van de infection fatality rate van een virus, namelijk door het aantal sterfgevallen te delen door het totaal aantal infecties, dat keer 100 te doen, de uitkomst te vermenigvuldigen met 0 en daar 0,15% bij op te tellen. Voor Nederland tot en met maart 2021: 28.741 doden gedeeld door 7 miljoen gevallen, keer 100 keer 0 plus 0,15% maakt een IFR van precies 0,15%.
Brazilië: 549.500 / 19.670.534 * 100 * 0 + 0,15% is ook een IFR van precies 0,15%!

En, niet te vergeten, eigen geld. Heel veel eigen geld, want we zijn natuurlijk niet zo gek dat we de keuzes van anderen blijven sponsoren.

Wat uiteindelijk op het verlanglijstje overblijft, is eigen grondgebied; een eigen thierritorium zogezegd. Om dat mogelijk te maken zou ik dan weer wel graag heel diep in de buidel tasten – als we dan maar voorgoed van het verwende gezeik af zijn.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Apartheid”

  1. Hoi wat ga je vertellen tegen mensen die MS gekregen hebben van het prikje kinderen die in een rolstoel belandt zijn met een auto immuun ziekte mensen die gestorven zijn aan hartfalen in totaal zijn er al 15.000 doden in Europa van het prikje Misschien tijd om iets verder te verdiepen Net weer een groot onderzoek uit Zweden gigantische waarschuwen VAERS Nu kun je zien wat je enorme schade is met je pikkie Droplul

  2. Precies, mensen die geen covid-vaccinatie hebben genomen moeten niet piepen wanneer hen de toegang tot bepaalde faciliteiten wordt ontzegd. Eigenlijk zou er voor de covid-ongevaccineerden een keuze moeten zijn tussen dwangmedicatie vanwege hun mentale gesteldheid (je moet wel gek zijn wanneer je geen vaccinatie neemt) of dwangvaccinatie opdat ze gewoon weer mee kunnen doen in het reguliere maatschappelijk verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *