Fieldlab Brazil
Hoofdbeeld via Pexels

Fieldlab Brazil

De vijfduizend mensen die afgelopen zaterdag in de ArenA getuige mochten zijn van Nederland-Letland zullen zich wel afgevraagd hebben of dit het nu was, dat oude normaal waar ze zo naar gehunkerd hadden. Daar zaten ze dan weer, op zo’n klotestoeltje in een koud sfeerloos stadion naar een draak van een wedstrijd te kijken, turend naar stipjes in de verte, met naast zich een complete imbeciel met oranje geschminkt gelaat die negentig minuten lang oerkreten uitstoot en op een trommel loopt te rammen.

Aan de andere kant: ze hadden wel tapbier. Tapbier, tapbier, mijn wereld voor een tapbier!

De grote vraag is nu natuurlijk of we straks met behulp van sneltesten weer veilig naar voetbalwedstrijden of festivals kunnen. Maar of de methode écht werkt, kan natuurlijk pas wetenschappelijk worden vastgesteld als er ook een controlegroep is die aan een tegenovergestelde aanpak wordt blootgesteld. Het is met andere woorden hoog tijd dat Fieldlab óók evenementen gaat organiseren waar in het geheel geen maatregelen getroffen worden, te meer omdat de roep hierom met de week luider wordt.

Uiteraard moet dit op een veilige en verantwoorde manier gebeuren, die niet mag leiden tot onnodige besmettingen, en die bij voorkeur de druk op zorg en handhaving verlaagt. Derhalve pitch ik het volgende Fieldlab-evenement:

Exclusieve, geheel onverzorgde 7-daagse mondkapvrije groepsreis “GODDELIJKE KANARIES IN EEN MIJNENVELD” voor maximaal een half miljoen personen naar zonnig BRAZILIE, aangeboden in samenwerking met Sunwap Vakanties

Belangrijke informatie vooraf: deelnemers worden van tevoren niet getest, want we weten allemaal: geen test = geen virus! Na afloop van het evenement wordt iedereen opnieuw niet getest. We verzoeken iedereen met klem hieraan mee te werken. Bij eerdere evenementen bleek helaas dat zo’n 20% van de deelnemers zich toch liet testen, en dat komt de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten niet ten goede.

DAG 1: MUSEUMPLEIN – GILZE-RIJEN – FORTALEZA
Kiest u voor de startexcursie (€ 95 p.p. excl. drankjes), dan begint u op zondagmiddag rond de klok van 14.00 uur met een heerlijke kop koffie op het Museumplein. Aansluitend volgt een gezamenlijke douche, aangeboden door de plaatselijke autoriteiten, waarna we vanaf 16.30 uur worden afgevoerd richting Gilze-Rijen (vergeet niet uw ingenomen paspoort terug te vragen). Vandaar vinden pendelvluchten plaats naar (waarschijnlijk) Fortaleza, uitgevoerd door naar wat wij aannemen veteranen van de luchtmacht zijn. U kunt desgewenst ook naar Brazilië afreizen met de Covid-boot van Roland Brautigam.

DAG 2: SAO PAOLO
Getooid in traditionele minimalistische klederdracht – bikini met string voor de dames; flipflops met een shirt van Neymar voor de heren – bezoekt u vandaag een “ziekenhuis” in “miljoenenstad” Sao Paolo. Hier kunt u heel dicht in contact komen met “patiënten” die zijn opgenomen met “seizoensgriep”. In werkelijkheid zijn het arme inwoners van de favela’s die massaal ten prooi zijn gevallen aan de lachgaspatronen die van overheidswege ter beschikking worden gesteld. De run op het goedje is zo groot dat talloze wanhopige Brazilianen genoegen nemen met een plek op de gang. De meesten zijn zo bedwelmd in gelukzaligheid dat zij matig aanspreekbaar zijn.

DAG 3: SALVADOR
Killervirus? Killerbody! Vandaag starten we met een intensieve mindfulnesssessie onder leiding van fitnessgoeroe en viroloog Fajah Lourens. Aansluitend woont u de lezing Van lingeriemodel tot RIVM-model bij van de vooraanstaande viroloog Doutzen Kroes (tevens auteur van The Breathtaking Beauty of Taking Breath, waarmee zij de Pulitzer Prize won). ’s Avonds bestudeert u onder leiding van astroloog en viroloog Lieke van Lexmond de transitie van Mars naar Stier onder de Braziliaanse sterrenhemel.

DAG 4: MINAS GERAIS
Waar komt die lekkere koffie toch vandaan? Veteranen van de landmacht brengen u vandaag naar de grootste koffieplantages van het land, waar tegenwoordig ook hydroxychloroquine en ivermectine worden verbouwd. Het grootste deel van de dag drinken we koffie; blijf je lekker wakker van!!1!! Maar u steekt ook zelf de handen uit de mouwen om het “zieke” personeel te vervangen.

DAG 5: MANAUS
Ex-mariniers varen u over een pittoresk riviertje naar Manaus in het binnenland. Hier kunt u immuniteit verdienen. Onderweg kunt u met eigen ogen vaststellen hoe we in Nederland totaal gek gemaakt worden met die klimaathysterie van Jesse Klaver. Alleen. Maar. Bomen!

De ochtend staat in het teken van het kappen van dor hout. Daarna bezoekt u de houtzagerij, waar u getuige bent van de massaproductie van fraaie houten kisten, die, onvoorstelbaar maar waar, allemaal voor binnenlands gebruik zijn. U sluit de dag af met het graven van rechthoekige kuilen, nog zo’n hedendaagse rage.

DAG 6: RIO DE JANEIRO
Eindelijk kunt u weer eens met een goede reden een masker op, want vandaag vieren we carnaval, het feest waarmee het vrije leven in 2020 eindigde. Hier hoeven we u niet enthousiast voor te maken, want u houdt wel van een verkleedpartijtje, toch? Speciale aandacht vragen we voor de veteranen van de cavalerie: zij gaan vandaag als Amazone.

DAG 7: RIO DE JANEIRO
Mogelijk heeft het feesten tot in de vroege uurtjes en het luidkeels zingen geleid tot enige vermoeidheid en/of irritatie van de luchtwegen. Dat is niets zorgwekkends; Hugo de Jonge en Jaap van Dissel hebben uw afweersysteem het afgelopen jaar vakkundig naar de gallemiezen geholpen. Op deze laatste dag kunt u rustig op adem komen. Dat kan op uw buik, via intubatie, of op uw rug aan het strand van Rio de Janeiro. Kiest u voor deze laatste optie, dan kunt u genieten van het ruisen van de eerste golf, de tweede golf, de derde golf, de vierde golf, de vijfde golf, enzovoorts enzovoorts, tot u vredig inslaapt.

DAG 8: RIO – FORTALEZA – GILZE-RIJEN – MUSEUMPLEIN
Na een bliksembezoek aan het grote beeld van Thierry de Verlosser, waar de Brazilianen wekelijks koffie drinken om steun aan hun succesvolle president te betuigen, vliegen de resterende deelnemers alweer terug naar Nederland. Het Nederlandse luchtruim blijft immers gewoon geopend voor vluchten uit Brazilië. Onze veteranen zullen alles in het werk stellen om u tijdig weer af te leveren op het Museumplein – het is tenslotte weer zondag.

Tot slot wijzen we u nadrukkelijk op de mogelijkheid om uw rondreis kosteloos en eindeloos te verlengen. Want waarom zou u terugkeren naar een dictatuur als u ook kunt blijven leven in vrijheid?

NB In het hypothetische geval van gezondheidsproblemen kan wegens “overbezetting” geen beroep worden gedaan op de medische voorzieningen in Brazilië. We zorgen er echter voor dat er voldoende mensen met een witte jas in de groep zitten.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Fieldlab Brazil”

  1. Haha, wat een fantastisch stuk. Ben benieuwd of er binnenkort ook aanbiedingen komen maar Zweden of Florida waar de instanties ook geen ene biet geven om hun bevolking. Je zou toch op zo’n plek wonen! Eigenlijk zou het Internationaal Strafhof de beleidsmakers voor genocide voor het gerecht moeten slepen!
    Misschien kunnen we een uitwisselingsprogramma voorstellen met die plaatsen: de weldenkende inwoners van Zweden en Florida kunnen naar Nederland komen opdat onze wappies zich in een wappieland of staat kunnen nestelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *