Kieslijst

Dichter bij de kiezer (5)

Swier Copinga. Nur Icar. Christinemindel ten Napel. Glimina Chakor. Laurence Groot Bruinderink. Yu Mei O. Queeny-Aimée Rajkowski. Giovanni Angiolini Trapanese. Marco Vermin. Pascale Plusquin. Quintus Backhuys.

Het is weer zover: we mogen gaan stemmen, en met 37 partijen en meer dan duizend kandidaten op de kieslijst is het zoals traditioneel een feest voor de poëzieliefhebber. Opvallend is dat dit jaar veel partijen, hoewel dit ten strengste verboden is, hun campagneactiviteiten tot op het stembiljet voortzetten met kandidaten die het partijprogramma kernachtig samenvatten. Hier moet de Kiesraad dringend een onderzoek naar instellen. Dat verschillende partijen ook een tegengeluid op de lijst zetten, doet daar niets aan af.

De Partij voor de Dieren is van oudsher dominant aanwezig, en ook Europa is goed vertegenwoordigd. De terrassen moeten open, dat is evident. Maar als er één ding naar voren komt uit deze lijst, dan is het wel dat er prachtige samenwerkingen in het verschiet liggen. Welnu, daar gaan we:

Roelof Bisschop van de SGP. Hendrik Wakker van de PVV. Frank Meerkerk van het CDA. Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren. Robert Barker van de Partij voor de Dieren. Thomas Blinde van JA21. Tom Rotmans van Forum voor Democratie. Lodewijk Koenen van Trots op Nederland. Andreas Klein van JONG. Peter ter Haak van de Piratenpartij. Bert Kannegieter op de Lijst Henk Krol.

Vanessa Bruin van Code Oranje. Joeri Pool van de PVV. Jordy Schaap van Code Oranje. Iris Vrolijks van de PvdA. Janine Visser van de Partij voor de Dieren. G.J. Mac Intosh van U-Buntu Connected.

Robert Pestman. Martijn Stoutjesdijk. Bram Roovers. Kirsten de Wrede.

Thomas van Arnhem. Christiaan van Utrecht. Elly van Wageningen. Henk van Tilborg. Wil van Soest. Roy van Aalst. Dana van Kessel. Hedy d’Ancona.

Simcha de Haan. Nico de Vos. Ivo de Wolff. Bas de Leeuw. Xander den Uyl. Attje Kuiken. Marieke Koekkoek. Hülya Kat. Frans Mol. Jordy Schaap. Huub Slangen. Henk Stoorvogel.

Loes Engels. Frans Blok. Ilca Italianer. Marco Deen. Joeri Pool. Marise Schot. Noortje Thijssen.

Astrid Abendroth. Ben Bloem. Joeri Jungschlager. Bart Bikkers. Frank Futselaar. Lars Lambers. Han van ’t Hof. Eva van Esch. Kees Kraanen. Leendert Lodder. Nathalie Nede. Sidney Smeets.

Jan Brok. Wim Kok. Hans Vlak. Dick Both. Cees Paas. Dick Poot. Rob Roos. Pim Kraan.

Ad Dorst. Theo Hoppenbrouwers. Charlotte Brand. Mark Rutte. Charlotte Brand. Charlotte Brand. Peter Plasman. Charlotte Brand. Charlotte Brand. Peter Plasman. Charlotte Brand. Loes ten Dolle. Charlotte Brand. Bo ter Braak. Bruno Braakhuis.

Tamara van Ark en Geert Schipaanboord.
Yanick Chevalier en Nina de Ridder.
Elmer Vlottes en Joost Sneller.
Herman Nota en Joep Taks.
Jerzy Soetekouw en Janneke Wittekoek.
Marieke Koekkoek en Thomas Blinde.
Robert Valentine en Efraïm Hart.
Nicole Moinat en Theo Kwakman.
Stefan Berlijn en Suzanne Onderdelinden.
Thierry Aartsen, Willem Engel en Geert Gabriëls.
Kees Noomen, Bennie van Est en Barbara Oomen.

Hoe komen we dan uit de crisis? Ton van Haperen en Robert Kwakkelstein. Marinus Tabak. Maar ook: Habtamu de Hoop en Iris Vrolijks. En uiteindelijk toch Roy Blijlevens.

Zie ook: Dichter bij de kiezer (4)Dichter bij de kiezer (3)Dichter bij de kiezer (2) en Dichter bij de kiezer.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Dichter bij de kiezer (5)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *