Dat mag dus niet
Still van bijeenkomst

Vrijheidskaravaan

Nooit, maar dan ook werkelijk nooit zouden de elitaire kakkers Thierry Baudet en Wybren van Haga elkaar begroeten met een boks en een knuffel, als waren zij hangjongeren van niet-westerse afkomst. Maar nu doen ze het toch – Baudet dan ook nog getooid in een gewatteerde jas en met een achterlijk petje op zijn kop – want nu mag het niet van de overheid. En als iets verboden is door de overheid, nou, dan doen onze verzetshelden van Forum voor Democratie het juist – als het niet te veel moed vraagt tenminste. Kijk ze toch eens dapper handen schudden, kijk ze dicht bij elkaar staan, kijk ze om vijf over negen ’s avonds hun vuilniszak weggooien, en kijk ze geen mondkapje dragen. Welk een heroïek!

Dat constante zuigen, dat continue provoceren, dat almaar ondermijnen van de bestrijding van de crisis: het is inmiddels om kotsmisselijk van te worden, maar we gedogen het. De enige reden waarom dat gebeurt, is omdat we niet, zoals de heren ons willen doen geloven, in een dictatuur leven, maar in opperste vrijheid.

Ook het straatbeeld getuigt hiervan. Op weg naar de stranden staan lange files. In natuurgebieden en steden kun je over de hoofden lopen. Treinen zijn weer af en toe overvol. Demonstraties op het Museumplein vinden al wekenlang doorgang. Bij feesten wordt nauwelijks opgetreden. Mensen doen met het hele gezin boodschappen. En ondanks dit alles kunnen Thierry en Wybren beweren dat de overheid mensen tegen hun wil thuis opsluit. Zo gaat dat namelijk in een democratie.

Naar schatting tweeëntwintig duizend Nederlanders zijn inmiddels overleden aan Covid-19. De oversterfte is de hoogste sinds de Tweede Wereldoorlog. De zorg loopt al een jaar op zijn tandvlees. Tienduizenden hebben na een coronabesmetting maandenlang klachten, en we kunnen alleen maar gissen naar de gevolgen van zo’n infectie op de lange termijn – ook voor de economie. Maar Thierry en Wybren mogen nog steeds volhouden dat corona een griepje is en de oversterfte verklaren door ondersterfte in 2019. Hoewel het gaat om aperte en kwaadaardige leugens – volgens dezelfde redenering is er in Peru met 97% oversterfte in 2020 helemaal niemand doodgegaan in 2019 – mogen ze dat doen, want ze leven in een vrij land.

In Israël is bij mensen die hun tweede shotje Pfizer hebben ontvangen de kans op ziekte inmiddels met 95,8% afgenomen. Dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne gaat het land weer van het slot, zoals dat ook hier zal gebeuren zodra dat kan. In Nieuw-Zeeland kan het al, omdat mensen daar zonder morren in lockdown gaan (maar dan echt, en niet zo halfbakken als bij ons), in de wetenschap dat ze een paar weken later weer met zijn allen naar de kroeg of het stadion kunnen. Maar volgens Thierry en Wybren werken lockdowns niet en helpt het vaccin ‘misschien een beetje’. Dat mogen ze zeggen, want onder de noemer van vrijheid van meningsuiting kun je prima over feiten liegen. De dood van een familielid of kennis is ook maar een mening, of zoiets.

Er is een simpele remedie tegen zo veel giftige domheid: gewoon niet op stemmen. Gelukkig is bijna iedereen zo wijs, zo blijkt uit alle peilingen. Sterker nog, wanneer we behalve vóór ook tegen een partij zouden mogen stemmen, zou Forum op een zeteltje of 94 in de min uitkomen, want naast de eigen fanatieke aanhang kotst de rest van het land erop. Waarom dit electoraal geen relevant gegeven is, is overigens geen irrelevante vraag.

Maar zelfs deze werkelijkheid is niet heilig voor de heren. Hun YouTube-filmpjes worden zo vaak bekeken en ze hebben zo veel leden en Feesboek-aanhangers dat ze virtueel wel op plus 94 zetels moeten staan. En dat kan alleen maar meer worden, want terwijl evenementen verboden zijn en goedwillende burgers hun hardlooprondje met maximaal één ander afwerken, toert de Vrijheidskaravaan ongestoord door het land (u raadt het al, democratie en vrijheid van demonstratie en zo) om tientallen – nee, honderden! duizenden! miljoenen! Forum-aanhangers te werven voor het civiele leger dat op 17 maart de parallelle samenleving gaat bewerkstelligen.

Nu wordt het echt eng, en dan heb ik het niet eens over de onverholen en onversneden fascistische uitspraken die ik niet verzin. Nee, Baudet zinspeelt al maanden op verkiezingsfraude na 17 maart. Dat wat ons in extremis moet beschermen, de democratie zelf, trekt hij zonder enige aanleiding in twijfel. Want Nederland heeft weliswaar een van de best functionerende democratieën ter wereld, zeker als het gaat om verkiezingen, maar de grote visionair weet nu al dat ‘ze’, hullie van het kartel dus, grootschalig zullen gaan frauderen. Hij heeft het lek ook al gevonden: niemand weet wat er met je stem gebeurt zodra die in een computer van George Soros belandt. Ook dit verzin ik niet.

Het is allemaal zo opzichtig en voorspelbaar: natuurlijk gaan de burgermilities die hij oproept om foto’s te maken in stemlokalen onregelmatigheden vaststellen, en dus weten we nu al dat we gezeik krijgen als Forum op 17 maart niet minstens die 94 zetels uit de eigen peilingen haalt. De retoriek dat het volk zich ‘moet wapenen’ doet daarbij het ergste vermoeden.

Er is gelukkig één groot verschil met de vorige Petdragende Opruier. De clown in de VS haalde nog bijna de helft van de stemmen; onze eigen staatsgevaarlijke gek staat op niet meer dan 2 of 3 procent. Laat het daar in godsnaam bij blijven.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Vrijheidskaravaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *