Engel

Alsof Covid-19 zelf nog niet erg genoeg was, heeft het virus ook Willem Engel met zich meegebracht. En ik weet het, het is niet chic om iemand een ziekte toe te wensen, maar wanneer Willem Engel een hardnekkig kuchje begint te ontwikkelen, vrees ik toch dat ik een besmuikt gegniffel moeilijk zal kunnen onderdrukken, als het geen bulderende schaterlach wordt. Zodra Willem Engel milde keelklachten krijgt, trommel ik al mijn vrienden op om op anderhalve meter afstand met een mondkapje op en een spatscherm voor dit heuglijke feit op het Malieveld te vieren alsof we het wereldkampioenschap voetbal hebben gewonnen.

Mocht hij het zwaar te pakken hebben, stel ik voor dat we hem – mits er capaciteit is – gewoon toelaten op de intensive care, maar dan op een eenvoudig veldbedje en niet aangesloten op welke apparatuur dan ook, zodat de artsen en verplegers kunnen genieten van een welverdiende pauze (of desnoods met enig leedvermaak de bijwerkingen van hydroxychloroquine aanschouwen) in de tijd dat ze anders patiënt Willem Engel hadden kunnen behandelen.

In zijn nieuwste poging om zichzelf volslagen belachelijk te maken heeft de zeldzaam ongelukkige combinatie van vlees en botten de invoering van de mondkapjesplicht vergeleken met de Jodenvervolging. Tegen zoveel domheid, onsmakelijkheid en weerzinwekkendheid is geen kruid gewassen, maar als Willem en zijn aanhangers dan toch geen greintje historisch besef bezitten, is het misschien geen gek idee als ze zichzelf herkenbaar maken, met een waanzinnige button of zo, zodat we in ieder geval weten wie we met een hele grote boog moeten ontwijken.

Willem Engel is zo’n ontzettende eikel dat het eigenlijk zonde is van de stroom die een server ergens op de wereld nodig heeft om deze 540 woorden in de lucht te houden. Ik zou zeggen dat er op dit moment geen overtuigender bewijs voor het niet bestaan van God is, dan het feit dat Willem Engel nog geen corona heeft. De enige constructie die ik kan bedenken waarin God wel bestaat en Willem Engel toch nog geen corona heeft, is dat zich in het coiffure van Willem Engel een vaccin heeft ontwikkeld waardoor zelfs het meest agressieve virusdeeltje denkt ‘deze sla ik even over’ – nu ik het opschrijf voorwaar niet eens zo onaannemelijk, eigenlijk. De Nobelprijs voor de Genees- én Scheikunde voor het vieze haar van Willem Engel, het zou zomaar kunnen in 2020.

Waarschijnlijk bestaat God niet en ontspringt de dansleraar de dans. Maar mocht Onze Lieve Heer toch bestaan, dan hoop ik dat hij de hongerigen voedt, de zieken geneest en Willem Engel begiftigt met dat wat hij ontbeert: twijfel. Ik vraag niet veel; laat één keer de gedachte in hem opborrelen dat hij misschien klinkklare onzin verkoopt, of laat hem zichzelf één keer afvragen welk ultieme doel Ahmed Aboutaleb voor ogen staat met de invoering van de mondkapjesplicht als het hem niet te doen is om de volksgezondheid – zeg maar het equivalent van de Holocaust in de vergelijking van het mondkapje en de Jodenster.

De kleinste hoeveelheid twijfel is voldoende om het kaartenhuis van zijn Engelengelul te doen wankelen, zoals dat bij ieder gezond mens bij voortduring gebeurt. Helaas lijdt het weinig twijfel dat het niet zal gebeuren. Maar alsjeblieft, Willem Engel, stop met het vervuilen van ons aller brein en zoek professionele hulp.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “Engel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *