Weg

Het hoge woord is eruit: Jaap van Dissel moet weg. Griezel Dissel, de verschrikkelijke viroloog, ook wel de coronakiller, de Slager van de Lage Landen, die eigenhandig duizenden oudjes over de kling joeg met zijn nietsontziende adviezen, de beul van Bilthoven in vergelijking met wie Stalin nog een lieverdje was: zijn positie wordt nu echt onhoudbaar.

De richtlijnen voor de ouderenzorg die het RIVM in april gaf, hadden namelijk een magere wetenschappelijke basis, zo is gebleken. Schande! Drie hele weken na het uitbreken van een onbekend virus was er nog altijd geen doorwrocht wetenschappelijk onderzoek afgerond dat alle antwoorden gaf en dat op volledige consensus kon rekenen. Van Dissel verliet zich nota bene op ‘algemene principes uit de infectieziektebestrijding’ en zijn ‘persoonlijke ervaring’ van slechts veertig jaar in het vak. Het is werkelijk godgeklaagd.

Maar Jaap doet dit natuurlijk niet alleen. Nee, we kunnen wel stellen dat hier sprake is van institutionele, om niet te zeggen systemische geronticide. Hugo de Jonge kan dan wel gekozen zijn tot lijsttrekker van het CDA, de verkiezingen zal hij als verantwoordelijk minister voor Medische Zorg nooit halen. Hij moet weg, evenals Mark Rutte, die als premier eindverantwoordelijk is. Bijgevolg moet ook Irma Sluis weg – gelukkig maar. Johan Derksen moest al eerder weg. De mensen die geen anderhalve meter afstand houden, moeten ook weg. En wie trouwens ook weg moeten, zijn mensen die deze zomer nog weggaan.

Hoe gaat dit in andere landen?

Een blik op de wereldranglijst Succes in de strijd tegen corona leert dat Nederland tot op heden een kleurloze middenmoter is, en dat terwijl we tot de dichtstbevolkte landen van de wereld behoren. Met andere woorden: ónze Jaap van Dissel mag dan een meedogenloze moordmachine zijn, de Jaap van Dissels van diverse andere landen op deze aardkloot bakken er helemaal niks van.

De Jååp van Dissel van Zweden ligt al langer onder vuur, en geeft – bangebroek – veiligheidshalve zelf ook toe dat de aanpak anders had gemoeten. Er zijn nu weliswaar tekenen dat groepsimmuniteit wellicht in zicht begint te komen, maar hij kan maar beter toch weg; hij kan altijd nog eerherstel krijgen.

Voor de Jaap van Dissel van China komt eerherstel te laat; die leeft waarschijnlijk niet meer. De Jaap van Dissels van Oman, Koeweit, Bahrein en Qatar (4 tot 12 keer zo veel gevallen per hoofd van de bevolking als in Nederland) zeiden nog zo dat het virus bij temperaturen van 45 graden Celsius niet zou overleven – hadden ze van Thierry Baudet gehoord. Nu moeten ze weg.

De VS, Brazilië en Rusland hebben geen Jaap van Dissel, maar wel een viroloog als president. De eerste zei dat corona met Pasen verdwenen zou zijn (in welk jaar zei hij er niet bij), de tweede heeft momenteel een griepje en de derde moet nog tot 2036 mee, maar het is beter dat ze allemaal weggaan. Hun posities zijn nu allemaal echt onhoudbaar. Alleen de Jaap van Dissels van Nieuw-Zeeland (vermoedelijk een Japin), Noord-Korea en de Faeroer Eilanden mogen blijven.

Een afrekencultuur zegt u? Welnee.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *