Bruin brood matters

Na het uitbreken van het coronavirus in China laaide de discussie omtrent (aerosole) verspreiding op. Hoewel iedere vorm van besmetting met het coronavirus voorkomen moet worden en de bestrijding ervan belangrijk is, zitten er zorgelijke kanten aan de richting waarin het beleid zich ontwikkelt.

Als gevolg van de maatregelen van radicale anderhalvemeterfetisjisten die (aerosole) verspreiding zeggen te willen bestrijden, kunnen er minder mensen tegelijk naar de bakker en komt de verkoop van brood onder druk te staan. De bedenkers willen anderen die “niet besmet willen worden” het recht op hun vrije broodkeuze ontnemen.

De vrijheid van broodkeuze is een van de belangrijkste waarden van onze kapitalistische en open samenleving. Het is een levensbehoefte waarvan het broodnodig is dat we er pal voor staan en die we ons niet moeten laten afnemen door een kleine groep beleidsmakers die zoete broodjes bakken maar onderwijl broodroof plegen op het bakkerswezen.

Als gevolg van de coronacrisis valt in deze sector geen droog brood meer te verdienen. De verkoop van casinowit is gestokt sinds de gokhuizen hun deuren hebben moeten sluiten, terwijl tijgerbrood al veel langer in een kwaad daglicht staat door activiteiten van stropers in verre landen. Sinds de kappers weer open zijn, zit knipwit weer enigszins in de lift, maar veel bakkers, broodmager, zien helemaal geen brood meer in hun broodwinning. Zelfs de honden lusten er geen brood van. Zelfverklaarde diëtisten beweren dat brood ongezond is, en tot overmaat van ramp staken de boeren. En de overheid? Die geeft ons stenen voor brood. Niemand die zegt: laten we de bakkers matsen!

In een open en kapitalistische samenleving heeft iedereen recht op vrijheid van broodkeuze en dient de aanschaf van iedere soort – of het nu melkwit of boerenbruin is – overal te kunnen plaatsvinden. Daar hoort ook – en misschien wel juist – bij dat er broden geconsumeerd moeten kunnen worden waar u ten diepste van walgt of die een negatief effect hebben op uw stoelgang.

Het is broodnodig dat wij ons niet langer de kaas van het brood laten eten en pal staan voor de vrijheid van broodkeuze. Geef ons heden ons dagelijks brood! Bruin brood matters! #bruinbroodmatters #allbroodmatters

Ik roep eenieder op om pal te staan voor de vrije broodkeuze. U kunt dit manifest hieronder tekenen door uw favoriete broodsoort achter te laten.

(vrij naar)

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Bruin brood matters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *