Toekomst

Zou het toeval zijn dat uitgerekend nu het coronavirus meedogenloos huishoudt onder het hoogbejaarde deel van het electoraat, Henk Krol 50PLUS vaarwel zegt en een nieuw avontuur begint? Afgaande op de naam van zijn net opgerichte Partij voor de Toekomst zou je denken van niet, want als er iets is waar ouderen bijzonder weinig aan hebben, dan is het wel de toekomst. Dat extra zout in de toch al moeilijk helende wonden had echt niet gehoeven, Henk.

Krol richt zich vanaf nu dus exclusief op de jeugd, en doet dat samen met Femke Merel van Kooten-Arissen, die een paar maanden eerder vanuit de Partij voor de Dieren kwam overgevlogen (niet alleen de merel maar de hele Femke Merel van Kooten-Arissen). Een opmerkelijke samenwerking, die het beste van beide partijen moet verenigen. Volgens de inderhaast in elkaar gezette website zullen de verkiezingsprogramma’s van 50PLUS en de Partij voor de Dieren ‘als blauwdruk dienen voor een verbeterde 2.0 versie [sic], onze “Toekomstvisie”.’

Als dit werkelijk zo is, lijkt het een gemiste kans dat Krol en Van Kooten, als ware hoeders van de ideologieën van 50PLUS en de Dieren, niet gewoon een fusiepartij hebben opgericht. De Partij voor 50PLUS Dieren had iets kunnen doen aan het groeiende probleem van dementie onder paarden. Of Dieren voor 50PLUS: elke bejaarde een varkentje in huis, goed tegen de eenzaamheid én tegen de bio-industrie.

Nog jammer eigenlijk dat Henk Krol geen tortelduifje van D66 wist op te pikken; dan had hij tenminste een eenvoudig doch doeltreffend logo kunnen laten maken. Nu vraag je je toch af hoe zonnig de “Toekomstscenario’s” van de Partij voor de Toekomst zijn met dat cirkelzaagblad in hun beeldmerk. De “Toekomst” zal het leren.

Niettemin kan het verfrissend zijn om eens een partij te hebben die over de toekomst nadenkt. Op een standpunt over het slavernijverleden zul je de PvdT niet kunnen betrappen, maar naar verluidt werken ze wel aan een verkiezingsprogramma met plannen voor de komende vier jaar. Dat zou nog eens ongekend zijn, en een welkome aanvulling op het schrale aanbod waar we het als Nederlandse kiezer mee moeten doen.

PS Waarom figureert Femke Merel van Kooten-Arissen niet in dit stukje?

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *