iPhone

Van alle mensen op de wereld heeft een fractie een iPhone. Toegegeven, het zijn er veel te veel en het lijken er nog meer te zijn doordat de bezitters de godganse dag over dat apparaat moeten praten en het dan niet gewoon hebben over hun telefoon of smartphone, zoals andere smartphone-eigenaars doen, maar over hun iPhone. “Schat, zet jij vast de Samsung LE32B650 aan? Ik wil het journaal graag zien. Dan doe ik de pizza’s vast in de Siemens HB23AB520E.”

Van alle mensen op de wereld die in het bezit zijn van een iPhone had een miniem deel op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen dat de wekker ervoor gezet moest worden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat mensen die een iPhone hebben relatief vaker iets belangrijks te doen hebben waarvoor de wekker gezet moet worden dan mensen die geen iPhone hebben. Dat komt doordat ze een iPhone hebben.

Van de mensen die een iPhone hebben en die op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen hadden dat de wekker ervoor gezet moest worden, gebruikt een te verwaarlozen deel de wekfunctie van de iPhone. Wel is het zo dat mensen met een iPhone vaker gebruikmaken van de wekfunctie van hun smartphone dan andere smartphone-bezitters, die bijvoorbeeld een wekker gebruiken. Dat is omdat ze een iPhone hebben, en sekteleider Steve Jobs ze wijs heeft gemaakt dat je de iPhone overal voor kunt, nee, moet gebruiken – nou ja, behalve dan voor het afspelen van Flash-filmpjes en voor allerlei andere dingen die niet mogen van de sekte, maar dat laatste is niet erg, want als het niet mag van de sekte, waarom zou je het dan nog willen.

Van de mensen die een iPhone hebben en die op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen hadden dat de wekker ervoor gezet moest worden en daarvoor de wekfunctie van hun iPhone gebruikten, is het grootste deel gewoon uit zichzelf op tijd wakker geworden. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat iPhone-bezitters, en vooral de gebruikers van de wekfunctie, minder snel uit zichzelf wakker worden dan andere mensen, die bijvoorbeeld afgaan op hun bioritme. Dat is omdat ze een iPhone hebben, en blind vertrouwen op de techniek van diens wekfunctie.

Van de mensen die een iPhone hebben en die op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen hadden dat de wekker ervoor gezet moest worden, daarvoor de wekfunctie van hun iPhone gebruikten en niet uit zichzelf wakker werden, wist een overgrote meerderheid – is het niet uit eigen ervaring dan wel uit het nieuws – dat ze eigenlijk wel hadden kunnen verwachten de ze niet gewekt zouden worden, aangezien de iPhone twee maanden geleden ook al moeite had met de overgang van zomertijd naar wintertijd, een lastigheidje dat Microsoft al sinds 1916 onder de knie heeft.

Van de mensen die een iPhone hebben en die op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen hadden dat de wekker ervoor gezet moest worden, daarvoor de wekfunctie van hun iPhone gebruikten en niet uit zichzelf wakker werden terwijl ze wisten dat het ook bij de overgang van zomertijd naar wintertijd al mis was gegaan, zou je toch denken dat er vrijwel geen enkele nog zo naïef is om ook op maandag 3 januari 2011 de wekfunctie te gebruiken.

Laten we dus ruim inschatten dat van de mensen die een iPhone hebben en die op zondag 2 januari 2011 iets zo belangrijks te doen hadden dat de wekker ervoor gezet moest worden, daarvoor de wekfunctie van hun iPhone gebruikten, niet uit zichzelf wakker werden terwijl ze wisten dat het ook bij de overgang van zomertijd naar wintertijd al mis was gegaan, en die ondanks dat alles toch weer vol vertrouwen de wekker op hun apparaat hebben ingesteld voor maandag 3 januari 2011 omdat de sekteleider nu eenmaal zei dat het probleem verholpen was, er wereldwijd misschien tien zijn die niet vanuit hun laatste restje natuurlijke waakzaamheid uit zichzelf wakker zijn geworden en zich dus daadwerkelijk verslapen hebben. Tien hele domme mensen, mogen we daar gerust aan toevoegen.

WAAROM IS DIT DAN GODVERDOMME AL TWEE DAGEN IN HET NIEUWS???

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

11 gedachtes over “iPhone”

 1. Ja gek eigenlijk, dat mensen van ‘mijn telefoon’ overgaan in ‘mijn iphone’. Ik doe het zelf ook, geen idee waarom. Maar goed, verder gebruik ik een wekker.

 2. En daarom heeft Stefke d’n sekteleider ook altijd gelijk! Omdat er altijd wel één kerkganger is die nergens last van heeft 😉
  Who needs alarmclocks anyway??!! Let alone reliable ones…

 3. Ik vind het onvoorstelbaar dat iemand van jouw niveau zoveel woorden vuil maakt aan zoiets overschats als een iPhone. Ik heb er één en zelfs ik vind het niet de moeite er iets over te schrijven. Nou ja. behalve hier dan 🙂
  Los daarvan vond ik het een vermakelijk stuk.

 4. de grap was dat ik vanochtend wakker gesms’t werd op mijn vrije dag door een collega die meldde dat ze zich verslapen had en zij heeft ook een i-phone..

 5. Excuses voor het zo laat en niet uit mezelf lezen van dit briljante epistel. Ik zal het, bij wijze van voortschrijdend gegniffel, even retweeten met mijn TweetDeck v0.36.1.

 6. Stop met het lezen van “het nieuws” en sluit je aan bij de mening van Chris Anderson, de hoofdredacteur van Wired magazine!

 7. Haha, Ramja laat zich niet uit het veld slaan.
  Maar voor de rest: gebruik toch een wekker. En iedereen die dat ding een ‘alarmklok’ noemt, krijgt strafregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *