Hands

In een speciaal ingelaste uitzending toont Zembla komende week aan dat de Argentijnse doelen ten tijde van het WK in 1978 veel te smal waren. Vooral aan de rechterkant (voor de kijkers links) ontbrak ten minste vijf centimeter. Rensenbrink schoot helemaal niet op de paal, het was een glaszuiver doelpunt. Minister Hirsch Ballin dringt er nu bij de FIFA op aan dat de wedstrijd overgespeeld wordt. Betrouwbare Bronnen rond het koningshuis, die zich voordeden als onderhoudsmonteur, melden intussen dat de spanningen in het huwelijk tussen Willem-Alexander en Maxima hoog zijn opgelopen.

Argentinië hoeft de kwartfinale van het WK 1986 tegen Engeland niet over te spelen. De Engelsen berusten in het feit dat zij zijn uitgeschakeld door de hand van God. Wel zullen de Britten hoogstwaarschijnlijk op moeten draven voor een replay van de WK-finale van 1966 tegen Duitsland, nu definitief aangetoond is dat de bal niet over de lijn is geweest bij de 3-2 van Geoff Hurst. Beide teams kunnen op dit moment nog beschikken over zeven levende spelers, al bestaat de vrees dat dit aantal na afloop van de wedstrijd nog lager zal zijn. De wereldvoetbalbond onderzoekt het voorstel van de Duitsers om bij een vrije trap van de tegenstander met de kisten van de overleden spelers een muur te mogen bouwen. “Wij hebben een traditie van muren”, aldus een woordvoerder van de Duitse bond. “Bij deze speciale gelegenheid willen we er graag weer eens een kunnen bouwen.” De Britse bond heeft al protest aangekondigd “omdat Duitsers nu eenmaal belachelijk grote doodskisten hebben”.

Of Nederland verder nog aan de bak moet, is twijfelachtig. De Ieren overwegen alsnog een protest tegen het doelpunt van Kieft op het EK ’88, waarbij Van Basten volgens de toen geldende regels buitenspel stond. “En anders moet het doelpunt wel op esthetische gronden worden afgekeurd”, aldus een Ier die anoniem wil blijven. Toch maakt het protest van Ierland weinig kans, omdat het hier ‘slechts’ een poulewedstrijd betrof.

Alsof de eerste wedstrijd van een competitie niet net zo bepalend is voor het eindresultaat als de laatste! In dit soort willekeur schuilt de kiem voor het echte onrecht.

Wie herinnert zich niet het beruchte doelpunt in de achtste minuut van de blessuretijd in de competitiewedstrijd SV Leibnitz – Wattenscheid ’09 in het najaar van 1932? Als die grensrechter toen wat beter uit zijn doppen had gekeken, had de wereldgeschiedenis waarschijnlijk een hele andere loop genomen.

Ik zeg: overspelen die handel! Wie weet in wat voor prachtwereld we dan over tachtig jaar leven.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Hands”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *