Beste Geert,

Ik ken je nu een paar jaar, voornamelijk van familieverjaardagen. Toen ik je voor het eerst ontmoette hield je je nog angstvallig schuil in een hoek van de kamer, waar je gemompel wegstierf in het rumoer of achter een gordijn. Wat een verschil met de laatste maanden, waarin je alomtegenwoordig bent, als de vervelende oom die te diep in het glaasje heeft gekeken en met zijn even luidruchtige als slechte grappen alle aandacht opeist. En het spijt me, Geert, maar je benoemt de dingen graag zoals ze zijn: je hebt een slechte dronk.

Dit weekend zei je op de Deense televisie dat wat jou betreft alle moslims die in Europa problemen veroorzaken, uitgezet en van hun nationaliteit beroofd moeten worden.

Het doet me deugd dat je na je eclatante verkiezingsoverwinning nu ook gemene zaak wilt maken met het in Europees verband aanpakken van pan-Europese problemen, ondanks een campagne die het tegendeel leek te suggereren. Echter, in de uitvoering van dit ongetwijfeld weldoordachte plan voorzie ik enkele praktische obstakels, vooral vanwege de (met alle respect) megalomane omvang van het project.

Met aftrek van degenen die zich netjes aan de wet en onze waarden houden, die vanzelfsprekend mogen blijven, kom je tot ’tientallen miljoenen’ moslims die ofwel crimineel zijn ofwel, zo dit al twee gescheiden zaken zijn, het kalifaat en de sharia nastreven. Van jou mogen ze allemaal hun koffer pakken en op het vliegtuig gezet worden. Daarbij haal je jezelf nogal een infrastructurele uitdaging op de hals, want je begrijpt dat je zult moeten zorgen voor de strengst mogelijke beveiliging op het vliegveld.

Toch is het de vraag of je zo ver zal komen, nog even zwijgend over alle internationale verdragen waar je als toekomstig minister-president nog wel even aan vastzit. Op een totaal van twintig miljoen moslims in Europa betreft ’tientallen miljoenen’ nogal een fors aandeel. Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen dat er onder hen velen zullen zijn met geen andere nationaliteit dan een Europese. Waar stuur je hen heen? En moet ik je daarnaast wijzen op de mogelijkheid van autochtone Nederlanders die zich tot de islam bekeren? Ze bestaan, en ik durf de stelling aan dat ze in jouw doemscenario’s tot de gevaarlijkste strijders behoren.

Geert, je hebt in de afgelopen jaren veel vrienden gemaakt, en die komen je toe. Althans, je hebt je best voor hen gedaan. Als je wilt dat die vriendschap iets voorstelt en beklijft, ben je de meesten nu echter enige uitleg verschuldigd. Velen roemen je omdat je onderwerpen klip en klaar bij hun naam noemt, maar wenden zich vol afschuw af wanneer je suggereert dat ze iets tegen alle moslims zouden hebben. ‘Ik heb helemaal niets tegen moslims!’, overdrijven ze dan vaak schromelijk en opzichtig. Jij redt je daar altijd handig uit door er van tijd tot tijd op te wijzen dat er ook zijn die zich wel aan de wet houden. Als de vergelijking wordt gemaakt met het jodendom of het christendom, waar we je geen onvertogen woord over horen zeggen, dan laat je weten dat de islam geen religie is, maar een ideologie. En als we ons afvragen hoe ver jouw selectieve vrijheid van meningsuiting gaat, dan leg je de grens bij oproepen tot geweld.

Maar Geert, als je onder de twintig miljoen moslims in Europa tientallen miljoenen criminelen telt, zeg je dan niet feitelijk dat de moslims die de sharia niet willen invoeren op één hand te tellen zijn? En is het dreigement van een massale geforceerde volksverhuizing, om dat ene andere Jan Pronk-woord maar een keer niet te gebruiken, niet feitelijk een oproep tot geweld tegen een bevolkingsgroep? En waarom is dat wel legitiem bij mensen die een ideologie aanhangen en kennelijk onaanvaardbaar bij godsdienstfanatici?

Die laatste vraag is misschien een beetje stom, maar ik ben dan ook van de linkse kerk. Dat schijnt overigens ook een ideologie te zijn en geen geloof, maar de laatste weken twijfel ik daar wel eens aan. Dit geheel terzijde.

Hoe dan ook, Geert: vertel het ons. Vertel ons hoe het zit met die aantallen, vertel ons hoe het zit met degenen die hier geboren zijn, en vertel ons vooral wat je met al die mensen die van de profeet geen kwaad weten van plan bent. Je vrienden hebben er recht op om dat te weten, en je nog veel talrijkere vijanden trouwens ook.

In de ijdele hoop op enige reactie verblijf ik,

Niemand in het bijzonder

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Beste Geert,”

 1. Hoe briljant verwoord ook, ik vrees niet dat Wilders met ironie te stoppen is. Wilders telling van de moslims in Europa bevat 20 miljoen in de voormalige Sovjet-Unie en negen miljoen in het Europese deel van Turkije. Vooral dat hij die laatste groep in zijn telling opneemt toont zijn onbeschaamdheid in volle glorie.

  En om opstoppingen op Schiphol te voorkomen kan hij zijn toevlucht nemen tot het voorstel dat Janmaat deed in de persiflage van Eric van Muiswinkel. Bij hem geschiede het uitzetten volgens het stelsel van de drie ‘V’ ‘s. Te weten; Het Vliegtuig, het Vlot, en de Viets. Maar nogmaals, ik vrees dat humor nog ironie voldoende zijn o m Wilders af te stoppen. .

 2. Prachtig epistel weer Zero. Mij laat de idee nog steeds niet los dat GW over enige tijd ineens uit een doos springt roepende: ‘Haha, gefopt. Zie je nou hoe makkelijk het is hele volksstammen op te jutten?’. Ik hoop het maar ook deze hoop is ijdel.

 3. Wat veel mensen niet onderkennen, is dat GW met een briljante strategische actie bezig is. Hij wil iedere stamtafel/onderbuik-stem mobiliseren die er in Nederland te vinden is. Zijn eerste en grootste vijand was Rita. Die heeft hij bijna achteloos vernietigd (toen ze begonnen, was Rita de grootste). Nu zoekt hij naar de allerlaatste populistische stem die er nog te winnen valt. En het is beslist in zijn voordeel dat niemand hem serieus neemt. zo’n “tientallen miljoenen”-relletje is uiteraard van te voren gepland. Zonder twijfel is hij zeer intelligent, evenals zijn spin-doctors.
  Als hij eenmaal macht heeft, zal hij zich gaan matigen. En dan niet omdat hij zal merken dat “de praktijk van het regeren heel anders is”, dat weet hij namelijk allang.
  Persoonlijk ben ik veel banger voor deze intelligente opportunist, dan voor die nar met zottekap (of is dat zottenkap, zero?) zoals die door de media gecreëerd is…

 4. Zero,

  ik buig diep en neem mijn petje af…
  Fantastisch verwoord.

  Wat mij opvalt bij GW is dat hij steeds een stapje verder gaat in zijn uitspraken. Gesterkt door het gevoel dat hij de steun van velen heeft (als het puntje bij paaltje komt, moet ik ’t nog zien), schuift hij de grens steeds verder op. Ik, persoonlijk, vind ‘m serieus steeds enger worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *