Getikt

’s Ochtends liggen ze vermoedelijk nog, ehm, op bed, maar als ik ’s middags uit mijn werk kom, passeer ik op weg naar het station, met de nadruk op ‘passeer’, passeer ik dus dagelijks enkele prostituees. Zo af en toe werp ik een steelse blik naar binnen, uit eenzelfde soort fascinatie als waarom ik op mijn twintigste nog naar Bassie en Adriaan keek. Ik wil niet heel vrouwonvriendelijk overkomen, maar het ziet er gewoon niet zo smakelijk uit. Vrouwen op leeftijd van lichte zeden met nogal zware botten, zeg maar, die zich bovendien aan enige vorm van lichaamsverzorging weinig gelegen laten liggen, wat ik in deze context overigens een prachtige uitdrukking vind.

Ik daarentegen ben de frisheid zelve, een jonge god, om niet te zeggen een Adonis, de onweerstaanbare geur van wiens mannelijke zweet na een dag noeste arbeid dwars door de dubbele beglazing heen te ruiken is en de dames in volledige vervoering brengt – ik kan althans geen betere reden bedenken waarom er iedere keer als ik langsloop drie keer met behulp van een afzichtelijke ring tegen het raam wordt getikt; het is niet dat ik daar nog geld heb uitstaan of zo.

Waarom tikt een hoer überhaupt tegen het raam? Nu hebben ze toevallig het oudste beroep ter wereld, maar het is meteen ook het enige beroep ter wereld waar geen enkele vorm van menselijke vooruitgang ooit ook maar enig vat op heeft gehad. In iedere branche is de kleitablet inmiddels wel vervangen door de PC en de postduif door e-mail, maar in de prostitutie is er ondanks Industriële Revolutie, toegenomen welvaart, toegenomen hygiëne, cosmetica-boom of zelfs de emancipatiegolf helemaal niets veranderd: sinds mensenheugenis, of in ieder geval sinds de uitvinding van het raam, wordt er tegen het raam getikt. En altijd drie keer. En altijd met een lelijke ring om. Waarbij ik ervan uitga dat de ring eerder werd uitgevonden dan het raam.

Wat is dat voor marketing, drie keer tegen het raam tikken? Waarom is dat?

Ja, aandacht natuurlijk. Maar kom op. We zitten in hartje Amsterdam, the Netherlands. Pal achter het raam zitten schaars geklede mevrouwen. De gordijntjes hangen klaar om dichtgeschoven te worden. De geur van gedroogd spe (sorry, bah). Het rode licht is alomtegenwoordig. Voor de deur zit nog net geen vrouwelijke Holle Bolle Gijs de godganse dag ‘Ejaculeer hier’ te roepen. Ik bedoel: is het niet duidelijk genoeg of zo? Denken die mensen nou werkelijk dat ik voorbijloop omdat ik in de abusievelijke veronderstelling verkeer dat hier een bakker gevestigd is? Dat ik niet weet wat ik krijg als ik hier een halfje bruin zou bestellen?

Waarom???

Ik ga nog eens naar binnen om het te vragen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

12 gedachtes over “Getikt”

  1. “Vrouwen op leeftijd van lichte zeden met nogal zware botten, zeg maar, die zich bovendien aan enige vorm van lichaamsverzorging weinig gelegen laten liggen, wat ik in deze context overigens een prachtige uitdrukking vind.”

    Awardwinning.

  2. Ik was een jaar of tien geleden een frequent bezoeker van twee foute cafés aan de Ruysdaelkade. En als ik daar naartoe liep tikten de hoeren me ook altijd toe. Aanvankelijk dacht ik dat ze dat bij iedereen deden, maar toen ik goed oplette bleek dat ze dat bij de meeste mannen helemaal niet doen.

    Trek je conclusies Zero!

  3. Ik zat achterin de auto en zal een jaar of acht geweest zijn toen we langs een stel rood verlichte ramen reden. Ik was geschokt. “Mama, ze zijn helemaal niet móói!”

  4. @ton: ‘besneden’ zul je bedoelen?
    @zero: en als je het dan hebt gevraagd, wil je ons dan alsjeblieft uit deze schier ondragelijke spanning – waar je ons willens en wetens aan hebt blootgesteld (nog zo’n dijenkletser!) – verlossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *