Tienlettertweeduizendachtterugbliklingo

Het eind van het jaar is in zicht, dit wordt de laatste bijdrage van het jaar en dus kan ik alvast terugkijken. En hoe kan dat beter, net zoals vorig jaar, dan met oerhollands terugbliklingo?

Klikt u op de verschillende woorden voor negen volstrekt willekeurige schrijfsels uit het afgelopen jaar.

De opgave is dit jaar nogal eenvoudig, en bovendien zit er halverwege een koei van een aanwijzing verstopt. Verder kan ik verklappen dat de oplossing 2008 samengevat in één woord is. Voor mij dan.

De puzzel is, zoals het een goede puzzel betaamt, en dus anders dan de Trouw-citatenpuzzel, volkomen Google-proof. Wel hebt u Google nodig om een antwoord in te sturen, want zoals u inmiddels weet doet u dat door het aantal hits van de oplossing in Google in te sturen.

Veel plezier!

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

10 gedachtes over “Tienlettertweeduizendachtterugbliklingo”

  1. Die koei van een aanwijzing maakte het niet direct gemakkelijker… integendeel. Maar ik heb hem! Rond de 33.000 inderdaad. Het tegenovergestelde blijft bij mij steken op 103.

  2. Mijn zoekopdracht had geen overeenkomstige documenten opgeleverd. Met andere woorden: ik staar me ergens blind op, en dat is niet goed. Waar ik wel naar moet kijken is me vooralsnog niet duidelijk…

  3. De financiële wereld maakt een evolutionaire schok door die vergelijkbaar is met het begin van de ijstijd of de inslag van een komeet, zegt financieel historicus Niall Ferguson in NRC over 2008. Het is even ingrijpend als het moment waarop dinosaurussen plaatsmaakten voor zoogdieren. Maar zero heeft natuurlijk ook recht op zijn mening… (32.700 in o,15 sec.)

  4. Ja, daarom schreef ik ‘letter’ ook tussen aanhalingstekens. Woord 5 suggereerde voor mij dat er ook een 0 (cijfer nul) in moest zitten, naast die letter O uit “klakkeloos”, en daarmee waren alle karakters bekend. Daar was niks van te maken. De ‘letter’ nul zat er dus niet in.

  5. 32.800 googles.
    Nou, best moeilijk – als je denkt alle letters te hebben. Maar nee, die ene ‘letter’ die woord 5 suggereert bleek er dan toch niet in te zitten.

    Een goed 2009 toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *