kredietwet.nu

Ik kan de futiliteit van mijn bijdragen nog zo benadrukken, maar als je Mao boven aan je blog hebt staan en je snijdt ook maar sporadisch een maatschappelijk enigszins relevant thema aan, dan ontkom je er niet aan dat je zo nu en dan benaderd wordt door een linkse geest die in jouw blog een mooi platform ziet voor het uitventen van een vermeend gedeelde mening. Dergelijke bedelarij kan bij mij altijd op een warm onthaal rekenen.

Zo werd ik deze week uitgedaagd om deel te nemen aan een heuse blogbattle. Althans, battle: het was natuurlijk niet de bedoeling om je zieltogende collega-prutschrijvers door het slijk te halen (stel je toch eens voor!). Nee, de uitdaging bestond erin om een stukje code op je site te plaatsen – toegegeven, een hele uitdaging voor iemand met de programmeerkennis van mijn moeder, maar niet iets waar ondergetekende zijn hand voor omdraait.

Doel van het stukje code was om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen ‘voor een krachtige Klimaatwet’. Milieudefensie had de ganse (zwaar vervuilde) blogosfeer afgestruind en mij geselecteerd in de naïeve veronderstelling dat ik deze sympathieke actie wel zou ondersteunen.

Op de site las ik dat deze krachtige wet twee zaken zou behelzen: jaarlijks minstens 3% minder broeikasgassen spatie uitstoot en ondersteuning van ontwikkelingslanden in de strijd tegen klimaatverandering. Twee zaken die ik op zich van harte ondersteun, maar het is natuurlijk volstrekte lariekoek om te denken dat het gebeurt zodra het in de wet verankerd is. Zo kunnen we ook wel 3% minder files, 3% minder moorden en 3% minder spaties willen; leuke doelstellingen, maar zonder concrete acties natuurlijk niets meer dan gebakken ozonlucht. Welk een grenzeloze onnozelheid om daadkracht te bevroeden in zulke papieren dadeloosheid!

Bovendien, in een echt krachtige klimaatwet zou ik nog veel meer, en vooral ook andere zaken geregeld willen zien. Nooit meer sneeuw bijvoorbeeld. Maximaal dertig millemeter neerslag bij een zomerse bui. Nooit meer Rita, in meerdere opzichten. De Elfstedentocht definitief verbannen naar de canon van de Nederlandse geschiedenis als verwerpelijke folklore uit langvervlogen tijden. Een heldere keuze voor bomen: of het hele jaar in blad, of altijd kaal, maar niet ieder jaar dat gelazer met die afvallige bladeren en alle NS-vertraging van dien.

Kijk, zo’n wet, daar teken ik voor.

Maar goed, als het allemaal dan toch zo makkelijk gaat, dan zijn er wel urgentere zaken om op te lossen. Om te beginnen natuurlijk de kredietcrisis. Teken daarom nu voor een krachtige Kredietwet:

Geachte regering en leden van de Tweede Kamer,
Onze economie verandert razendsnel. Daarover maken wij ons grote zorgen. Halve maatregelen volstaan niet meer. De aandelen van Fortis moeten drastisch omhoog. Laten we nu vól inzetten op schone handel en een energieke spaarrekening.
Daarom doe ik [is het nou we of ik?, red.] een dringend beroep op u! Voer snel een krachtige Kredietwet in. Leg daarin vast dat Nederland:

  • jaarlijks minstens 3% hogere aandelenkoersen haalt, en;
  • ontwikkelingslanden steunt in de strijd tegen de kredietcrisis.

Aangezien ik zelf ook weer niet zo heel handig ben met programmeren, wil ik u vragen gebruik te maken van het scriptje van klimaatwet.nu. U vindt mij daar in de ranking spatie lijst als kredietwet.nu.

Met een beetje geluk heeft het klimaat er ook nog profijt van.

Download flash player om de blogbattle banner te zien.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “kredietwet.nu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *