Zwijgen

De politie van Drenthe zit in haar maag met een onbekende man die al sinds begin augustus vastzit en sindsdien nog geen woord gezegd heeft. Dat zoiets nou uitgerekend Drenthe weer moet overkomen! De mensen praten daar gemiddeld eens in de zeven dagen, maar deze man doet er nu al een week of acht het zwijgen toe. Niet dat er al iemand is geweest die iets tegen hém heeft gezegd – het betreft hier de enige gevangene in de hele provincie, die dus ook alleen op zijn cel zit – maar toch.

De man is begin augustus opgepakt wegens winkeldiefstal. Als je de kranten mag geloven, is dat dus een 100%-gevalletje Marokkaans straattuig, waarbij opgemerkt kan worden dat winkeldiefstal een ideaal delict is voor iemand die weigert te praten. Tegelijkertijd ook wel jammer, want ik zou zo’n straatterrorist ook wel eens als mimespeler een beroving willen zien volbrengen, met argeloze klanten die doorwinkelen terwijl ze onder schot worden gehouden en de caissière die de overvaller nietsvermoedend vraagt of hij misschien een bonuskaart heeft, terwijl deze steeds wanhopiger op zijn vuurwapen wijst. En dan de politie die in sukkelgang komt aanrijden teneinde gierende banden te voorkomen en de overvaller gebaart dat hij zijn wapen moet neerleggen en zijn handen omhoog moet houden, want tsja, als je het tegen zo’n Marokkaans straatschoffie zegt, verstaat hij het toch niet.

Er wordt altijd veel te veel waarde gehecht aan al die drukte. Enfin.

Alsof de winkeldiefstal nog niet voldoende in de richting van moslimterreur wees, is ook nog bekend geworden dat de man bij arrestatie een volle baard droeg. Typisch zo’n Berber die hiernaartoe is gekomen om de boel over te nemen, maar geen woord Nederlands spreekt en daarom dus maar helemaal zijn mond houdt. De politie van Drenthe hoopt intussen natuurlijk vurig met een briljant musicus te maken te hebben, maar heeft verder geen idee wie de man is. Daarom heeft zij nu een foto verspreid.

Weet u dus wie deze man is, neemt u dan contact op met de politie Drenthe. U kunt ook anoniem reageren.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Zwijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *