Zweitausendundachteuropameisterschaftsmannschafts manager

In onze verderfelijke hedendaagse wereld waar alleen de kille cijfertjes nog tellen, is het hoog tijd voor een EK-pool die het menselijke aspect centraal stelt. Die EK-pool is Zweitausendundachteuropameisterschaftsmannschaftsmanager, de sequel van Zweitausendundsechsweltmeisterschaftsmannschaftsmanager, dat twee jaar geleden de beleving van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voor menigeen grondig beïnvloedde.

Anders dan in andere pools hoeft u geen enkele uitslag te voorspellen, maar hoeft u slechts een elftal (Mannschaft, moet ik zeggen) samen te stellen en kunt u vervolgens drie weken achteroverleunen om te bekijken hoe uw sterrenensemble het ervan afbrengt. Wat zeg ik, achteroverleunen: u zit bij iedere wedstrijd aan de buis gekluisterd en heeft dan alleen oog voor die één of twee spelers uit uw Mannschaft; de andere twintig lopen er voor spek en bonen bij. Bidden zult u tot iedere scheidsrechter die door een grove charge van uw speler wordt getart om een kaart te trekken, hetgeen strafpunten zou betekenen. En lachen zult u door uw tranen heen wanneer Nederland wordt uitgeschakeld maar het uw Adrian Mutu was die het vonnis voltrok.

De regels zijn eenvoudig: stel uit ieder land één speler op, niet meer en niet minder, en kies daarnaast vier landen. Deze zestien spelers en vier landen bepalen uw score. Na de groepsfase worden de vijf reservespelers rücksichtslos naar huis gestuurd en resteert uw basiselftal, waarvan dan nog maximaal acht (en in het ergste geval nog maar drie) spelers in de strijd zijn.

Alle regels, de algemene voorwaarden en de puntentelling zijn te vinden op de speciale Zweitausendundachteuropameisterschaftsmannschaftsmanagerswebsite, waar u zich vanaf vrijdag 30 mei kunt inschrijven. De organisatie stelt het daarbij op prijs wanneer u uw Mannschaft een (liefst rammelend) Duitsige naam meegeeft.

Overigens is eeuwige roem het hoogst haalbare voor de trouwe lezers van iamzero.nl, maar een onvergetelijk toernooi is gegarandeerd. En uiteraard hoeft u als anonieme lezer uw ware naam niet prijs te geven; vult u bij Mannschaftskapitän gewoon de naam in waarmee u hier wel eens een reactie plaatst.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

12 gedachtes over “Zweitausendundachteuropameisterschaftsmannschafts manager”

  1. @zoot Danke danke, ik vrees dat de oude naam van mijn mannschaft ‘der ZickZack’ gar kein gluck gebracht heeft, dus vandaar, mijn streven is om minstens een na laatste te worden, maar Rose dr reactie is hoopgevend. Ik zou nog wat nitwitvoetbalvriendinnen op de pool kunnen afsturen..Als ik jou was zou ik ook een nieuwe naam versuchen.

  2. Ja, die foute spatie was wel even schrikken, ook al is het een soort functionele foute spatie! Dus hij paste zelfs niet in het format van je site?

  3. @ mevrouw Zigzag, wat een prachtig zigzaggende naam voor uw team, proficiat. Ik twijfel nog tussen de oude en een nieuwe .

    @Der Zweitausendundachteuropameisterschaftsmannschaftsmanager, aber auch ich bin sehr zufreuden (tzeviert), sehr mach ich duch sagen. Eines feines Initiativ, diesem sequel. (Aber ich sprache keine Deutsch.) (Das kann ich nicht, ach verdammt noch nou!)

  4. Jij schreef ergens als compliment naar jan toe, dat een goed weblogger zijn stukjes meestal maar één woord als titel meegeeft. Daar ben je ditmaal ook weer prima in geslaagd…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *