Stoppen

Ik heb het altijd al een kleine sadist gevonden, dat miezerige kereltje op zijn roze wolk met pijl-en-boog van de Intertoys, dus het verbaast me met terugwerkende kracht helemaal niets dat Amor, over hem heb ik het natuurlijk, dat papzakje met zijn opgeplakte McDonald’s-vleugels, me uiteindelijk koppelde aan iemand die rookte én geen vlees at.

Dat heb ik weer.

Afgelopen week kondigde zij plotseling aan de minst hinderlijke van die twee gewoontes op te willen geven. Anders gezegd: zonder enige vorm van vooroverleg en geheel buiten mijn schuld om ben ik nu al een dag of zes gestopt met meeroken. Ik maak er geen punt van, want de kans is natuurlijk groot dat wanneer nu het reuk- en smaakvermogen langzaamaan terugkeert, de behoefte aan fatsoenlijk voedsel navenant zal toenemen.

Murw gebeukt door de jarenlange staatspropaganda over de schadelijke gevolgen van meeroken mocht ik bovendien reikhalzend uitkijken naar een enorme gezondheidsboost. In het begin zou ik dan wel het nodige slijm moeten ophoesten, en ook moest ik als notoir kettingmeeroker ernstig rekening houden met vervelende ontwenningverschijnselen, agressiviteit, angst en concentratieverlies, maar reeds twintig minuten na het stoppen zouden mijn bloeddruk en hartritme weer normaal zijn, en vervolgens zouden ook de luchtwegen zich allengs herstellen. Weldra zou ik weer bruisen van de energie.

Nou, ik kan u verzekeren: niets van dat al! Alleen de belofte van slapeloosheid werd gestand gedaan, maar dat had een hele andere oorzaak.

Aan de andere kant van het bed gaat het er namelijk een stuk heftiger aan toe. De stoppoging werd tactisch gepland vlak vóór een heftige griepaanval, waardoor de toch al welig tierende slijmfluimen (gemiddelde temperatuur rond de 39 graden Celsius) met dubbele kracht huize zero veroveren. Het kwaad heeft zich inmiddels zo diep in onze lichamen genesteld dat ik zelfs vrees dat ik mij een dezer dagen voor het eerst sinds 1624 moet ziekmelden.

Allemaal de schuld van de Stivoro-fascisten.

Mensen, begin er nooit mee, met stoppen. Wens ons sterkte.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

9 gedachtes over “Stoppen”

 1. Ach ach ach, arme ziel. Maar wat moedig van mevrouw Zero! Hou vol, mevrouw Zero! En voor de mantelzorger ook veel sterkte. Ik weet hoe dat voelt, stoppen met meeroken.

 2. Ik vier dit jaar een lustrum: ik rook 15 jaar niet meer, maar ik ben nooit gestopt. Ik heb er alleen geen trek meer in. Maanden liep ik met een shagbuil rond zonder er iets mee te doen. Ik kan nog steeds kwaad worden op de anti-rookmaffia. Klink met z’n stomme ideeën. (Maar het heeft me wel veel geld bespaard.)
  Over geen vlees eten gesproken: laatst kwam er een klant bij ons in de winkel, die vroeg of de glanslaag op de chocola van dierlijke vetten was. Als dat zo zou zijn, dan mocht ze de chocola niet eten, want ze is vegetariër… Ik kon haar geruststellen.

 3. Zo dan, ik wens met name mw. zero sterkte toe bij deze dappere poging!

  En ach, vergelijk even met Socrates:

  Socrates: Vereist deze gewoonte om dieren te eten niet dat we dieren slachten die we als individuen hebben leren kennen en in wier ogen we konden staren en onszelf weerspiegeld zien; we slachten ze slechts enkele uren voor onze maaltijd?
  Glaucon: Zeker.
  Socrates: Is dit dan geen belemmering om gelukkig te worden?
  Glaucon: Dat is goed mogelijk.
  Socrates: En, als we met deze ongelukkige leefwijze niet breken, zullen we dan niet vaker naar de dokter moeten gaan?
  Glaucon: Dat zou nodig zijn.

 4. Ik vind geen vlees eten ook een slechte gewoonte. Groente eten, dáár zou iedereen mee moeten stoppen, je wordt er maar ziek van.
  Allebei veel sterkte met stoppen met (mee)roken, en beterschap 🙂

 5. Goh informatief toch zo’n blog, ik vermoedde al dat er iets dergelijks aan de hand was.
  Stoppen begint epidemische vormen aan te nemen, komt volgens mij door het nakende horecaverbod. Ik had nog maar 4 vrienden die rookten en daarvan zijn er nu dus 2 gestopt, 1 is smeulende en de laatste lijkt sowieso in rook opgegaan. Van nr.1 mag er ab so luut niet over gepraat worden, dus officieel weet niemand dat hij niet meer rookt. Hem valt het reuze mee (waarschijnlijk omdat niemand er een issue van maakt, of een blog over schrijft…)
  Nou sterkte met het ongemak, hoop dat jullie snel weer opgeknapt zijn.

 6. een mooi initiatief, dat stoppen. Het verdient alle lof. Maar eerst zien en dan geloven natuurlijk…Dat er nu precies een griep(je) op aansluit is mooi meegenomen en zal zeker helpen om de eerste trek te dempen. Maar het moeilijkste komt nog: als je het een half jaar hebt volgehouden zul je mensen op hun gemak een shaggie zien rollen of tamelijk achteloos een filtersigaret op zien steken. En je zult jaloers worden. En dan steekt het monster weer de kop op.
  Overigens: moet ik nou ook in de tuin gaan roken als ik kom?

 7. VIC wenst de toekomstige ex-rookster sterkte! Fysiek duurt het maar kort, mentaal een trisseltje langer.

  😉

  Zeuro moet niet zeuren, gewoon ziek melden en voor de toekomstige ex-rookster zorgen. VIC ziet toekomst in de toekomstige ex-Olympische sport oraal fluimvangen.

  😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *