Opsporing verzocht

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:

Sinds woensdag 12 maart jl. worden in het centrum van Amsterdam twee roestige fietsen vermist. Het betreft een goudkleurige van het merk Gazelle en een zilverkleurige van een onbekend merk. Beide fietsen zijn op dinsdagochtend rond 9.15 uur voor het laatst gesignaleerd op de Zeedijk in het centrum van Amsterdam. De zilverkleurige fiets was bij die regenachtige gelegenheid slechts gehuld in een zwarte tas met een zilveren rand; de goudkleurige had zelfs helemaal niets aan. Wel was op beide zadels een briefje geplakt met daarop de tekst reinigingspolitie svp verwijderen of Verwijderen svp Reinigingspolitie. De geschatte bandenmaat van beide is 25 x 1 5/8 x 1 3/8.

Op grond van deze summiere gegevens hebben wij een compositiefoto van de slachtoffers gemaakt, die wij in het belang van het onderzoek aan u tonen. Het beeld kan als schokkend worden ervaren.

Betrokkenen melden de politie dat de slachtoffers al wekenlang ‘zeer met elkaar verbonden’ en ‘bijzonder op hun plek’ waren, en achten een vrijwillige verdwijning daarom weinig waarschijnlijk. De politie sluit een misdrijf derhalve niet uit, maar tast nog in het duister over het mogelijke motief daarvan.

Opvallend is wel wat daags voordat de slachtoffers voor het laatst gezien zijn een lofzang over de twee verscheen op de alom geprezen website www.iamzero.nl. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar het mogelijke verband tussen dit artikel en de verdwijning. Ook wordt rekening gehouden met een wraakactie uit de hoek van de reinigingspolitie.

Herkent u deze fietsen, heeft u ze na dinsdag 11 maart om 9.15 uur nog gezien of heeft u andere relevante informatie inzake deze vermissing, neemt u dan contact op met de Politie Zerolanden via 0800 – 0000. U kunt ook anoniem reageren.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Opsporing verzocht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *