De groenten van hack (2-3)

Behalve in de categorieën Beste van tienletterlingo-opgaven voorziene blog, Beste prijs-kwaliteitsverhoudingsblog en alle andere categorieën waar u me verder nog voor gaat nomineren, maakt iamzero.nl dit jaar een uitstekende kans om een Salonbloggie in de wacht te slepen in de categorie Meest gehackte blog. Nadat eerder al een door Allah gezonden Magere Hein op bezoek was gekomen, was het dit weekend opnieuw twee keer raak.

Gelukkig telt een gewaarschuwd lezer voor twee, en dus waren drie kwartier na de eerste inbraak al verschillende verontruste berichten van trouwe lezers de mailbox binnengestroomd. Het doet me deugd dat er ook midden in de nacht gepatrouilleerd wordt, maar ik trof de berichten pas de volgende ochtend met een zwaar bekaterd hoofd aan.

De schade leek op het eerste gezicht mee te vallen, aangezien alleen de lay-out en het laatste bericht gesneuveld waren. Ook nu echter was de vormgeving er niet op vooruitgegaan, en ook de bijdragen van de gastauteur waren niet om over naar huis te schrijven. Ik herstelde dan ook snel de vertrouwde vorm en inhoud, mede met dank aan het onvolprezen technorati, dat mijn identiteitsstukje nog ongeschonden toonde.

Maar een bekaterd hoofd heeft ook verzorging nodig, en dus permitteerde ik me na mijn naar eigen gevoel snelle herstelactie een stevig ontbijt, wat koffie, een lange en hete douche, en (onvergeeflijk) een gesprek met mijn inmiddels op bezoek gearriveerde moeder. En juist toen ik met goed fatsoen weer durfde te kijken of mijn geesteskind het hoofd nog boven water hield, zag ik daar diezelfde boosdoener binnenwandelen die een half etmaal tevoren alle ellende had aangericht. Het Kwaad, zou Doekle Terpstra zeggen, behalve als hij ontdekte wat het geval was, namelijk dat het uit Marokko afkomstig was.

Ik bedacht me dat ik eigenlijk nog helemaal geen maatregelen had getroffen om herhaling te voorkomen.
Nadat de backup volledig was gedownload, ververste ik de pagina en ontdekte ik dat alles weg was. Ik was te laat, maar ook net op tijd.

Nu ik na enkele security measures zo ongeveer het hele Rifgebergte de toegang tot iamzero.nl ontzegd heb, waan ik me weer enigszins buiten schot, maar het blijft fascinerend wat die baarden toch in mij zien. Misschien toch iets vaker zelf het scheermes hanteren.

Geniet u in de tussentijd van ieder stukje alsof het het laatste kan zijn.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “De groenten van hack (2-3)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *