Rekensommetjes

Ik ben nooit een ster in rekenen geweest.

Kan iemand mij uitleggen waarom de VVD met Rita Verdonk in de peilingen rond de twintig zetels bungelde en een dag na de breuk op 15 + 27 = 42? Komt dat soms ook weer door de egolutie?

Kan iemand ontcijferen welke vraag Maurice de Hond gesteld heeft waardoor eenderde van de respondenten aangaf op Rita’s nieuwe partij Lijst 620.555 te zullen stemmen als er nu verkiezingen waren geweest? Zou hij, zoals het een neutraal opiniepeiler betaamt, de nieuwe partij stilzwijgend tussen de antwoorden hebben geplaatst, of zou de vraagstelling wellicht iets dwingender zijn geweest?

Wat is het verschil tussen de tijd die Rita Verdonk gebruikt tot aan haar verklaring dat ze natuurlijk doorgaat en de tijd die een kiezer nodig heeft om te bedenken dat hij op haar gaat stemmen?

Hoe labiel is een land waar de kiezers als vlooien van het ene ego overspringen op het andere? (ik ging ervan uit dat het kapsel van Geert Wilders wel een veilig onderkomen voor de lange termijn zou bieden)

Hebt u rekening gehouden met de mogelijkheid dat Rita nu haar zetel teruggeeft om dan pas weer bij de volgende verkiezingen mee te doen, zodat ze in de tussentijd niet in de Tweede Kamer hoeft te blijven zitten, wat ze immers zo saai vindt? (hoe bedoelt u, minachting voor de kiezer?!)

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Rekensommetjes”

  1. Jawel, dat kan ik best uitleggen. Onmiddelijk na het gebeurde rennen opiniepeilers de straat op, nemen een peiling af bij alleen diegenen die een ei kwijt willen en dat moment pro Rita zijn, houden dat na vijftien respondenten voor gezien en komen dan met hun fabeltastische cijfers naar buiten.

    Doen opiniepeilers dat vaak genoeg – en dat doen ze helaas – gaat de bevolking het geloven want gezond verstand is totaal uit de mode, et voila, voor je het weet zit er alweer een achterlijk kabinet.

    Zoiets denk ik ..

  2. Alsof al die mensen voor Rita kozen. Ze kozen voor de gedachte dat zij alle buitenlanders er uit zou knikkeren. Iedereen die dat nastreeft kan op de warme steun van honderdduizenden Nederlanders rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *