Top

Busladingen vol journalisten hebben hun pensioen bij elkaar geschreven over het onderwerp. Het halve Amazonegebied verdween om voldoende papier te kunnen produceren voor de kranten en tijdschriften waar de berichten over het onderwerp in verschenen. Miljoenen euro’s legden de mensen op tafel voor de aanschaf van de kranten en tijdschriften waar de berichten over het onderwerp in verschenen. Miljoenen euro’s hadden de mensen kunnen verdienen als zij gewoon hadden doorgewerkt in de tijd die zij nu besteedden aan het lezen van de kranten en tijdschriften waar de berichten over het onderwerp in verschenen.

De Tweede Kamer kwam herhaaldelijk bijeen om over het onderwerp te debatteren. De tijd die ze ermee zoet waren, ging ten koste van zorgvuldige besluitvorming over de inzet van onze jongens in Irak en Afghanistan en, om maar iets te noemen, een doeltreffende aanpak van een knettergek collega-kamerlid. Ze waren het steeds wel goeddeels met elkaar eens, en ze vertegenwoordigden met hun standpunt ook wel de wil van het volk, maar het feit dat er steeds maar weer kranten en tijdschriften met berichten over het onderwerp verschenen, nagenoeg kopieën van een jaar eerder, beduidde dat het vermeende probleem allesbehalve werd opgelost.

Zelfs onze minister-president brak er zijn mooie bloempothoofdje over. Hij bedacht een norm met een waarde (‘Norm met een waarde! Norm met een waarde!’, riep hij steeds) van 171.000 euro, maar ook daarvan trok niemand zich iets aan, een lot dat zijn besluiten overigens wel vaker beschoren was.

De enigen die je in de hele discussie nooit hoorden, waren de hoofdrolspelers. Die werkten waarschijnlijk onverstoorbaar door, bezig hun topsalaris te verdienen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

5 gedachtes over “Top”

 1. Ik vind het niet vervelend dat er namen worden genoemd van mannen die te veel verdienen (vrouwennamen komen zelden voor in de lijstjes volgens mij). De MP verdient trouwens ook te veel, gezien de resultaten.

  Die teveelverdieners komen zichzelf ooit nog wel tegen. Aan deze conclusie klamp ik mij vast.

 2. Ja, goed punt. Het kost inderdaad een veelvoud aan geouwehoer over die paar topsalarissen, dan de salarissen zelf.

  Ik heb daar in mijn eigen kleine wereldje ook last van; alle uitgaven die ik doe moet ik verantwoorden en rapporteren, en ik sweer jou dat dat veel meer kost aan tijd en geouwehoer dan het mogelijke misbruik.

  Mooi praktijkvoorbeeld: ik ga nu verhuizen, terug naar Nederland. Dat mag ik declareren. Ik vertelde mijn manager dat ik het zelf kan regelen, via een bevriende transporteur, die geef ik een fles goeie whisky om mijn spullen van Cluj naar Waalwijk te brengen en zelf maak ik nog wat kosten om mijn spullen van en naar transporteur te brengen. Ik gaf aan dat ik dacht daar alles bij elkaar max 200 euro aan uit te geven. Maar daar zou dan geen bon voor zijn.

  Dat wordt dus niet geaccepteerd. Ik kan voor 2000 euro een internationale verhuizer de klus laten doen, dan komt er tenminste een factuur en die kan aan de Tweede Kamer getoond worden, mochten ze vragen gaan stellen. Dat kost De Maatschappij Dat Ben Jij dus 1800 euro.

  Ik zal het zelf wel regelen, en niet declareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *