Darko

Nadat onze Wilbert ons, en daar bedoel ik u en mij mee, op zo tragische wijze was ontvallen, was de teloorgang van dit log even voorspelbaar als voorspoedig. Een stukjesschrijver kan nu eenmaal niet zonder kat, al was het maar voor de broodnodige en altijd onderschatte kopjes. Een log zonder waakpoes is als een kip zonder kop, als Bassie zonder Adriaan, als de Infernale Cherubijnen zonder Harley Davidson, als de eredivisie zonder Sparta, als Mulisch zonder pijp, tot het moment natuurlijk waar op hij deze aan de notoire verzamelaar Maarten overhandigt.

Enfin.

Het doet mij genoegen u voor te stellen aan de nieuwe bewaker van de goede zeden alhier:

En we noemen hem Darko, voluit Darko Tertuliano Maximo Afonso, en voor intimi ook wel Ronnie Darko.

Darko is een kritische geest, wars van opsmuk, die kwaliteit boven kwantiteit stelt. Nadat hij bij een bedrijfsongevalletje een gebroken bekken had opgelopen, belandde hij in de WIA en vroeg hij in Zandvoort asiel aan. Na een kort ziekbed wachtten alweer de verplichte sollicitaties teneinde een verblijfs- en werkvergunning te verkrijgen. Darko, nog altijd gedeeltelijk arbeidsongeschikt, is op tijdelijke basis tewerkgesteld, met uitzicht op een vaste aanstelling. Uitzending op detacheringsbasis behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

9 gedachtes over “Darko”

  1. Wat een beeldschone oogopslag. Veelbelovend! Onthul je telkens een stukje katz (en ook zijn bijnaam)? Nu is het een tikje een puzzelpoes, want ‘kritische geest, wars van opsmuk, kwaliteit boven kwantiteit verkiezen’ daar zijn heeeele rare dingen bij voor te stellen…

  2. Wow, twee druppels water ons Bor (ja ja, minder spectaculaire naam maar het moest toen nog samengaan met Dolly, die nu eenmaal al zo heette toen we haar kregen), bijna griezelig hoe ze overeenkomen. Als ze qua karakter ook maar een beetje overeenstemmen, dan krijgt Darko wel een vaste aanstelling.

  3. Donnie Darko is trouwens ook nog de titel van een film…..
    maar daar dacht ik niet aan.
    Overigens is Darko wel een naam met uitstraling voor een beest (hond of kat)

  4. Gek, bij het lezen van de naam Ronnie Darko moest ik even denken aan een film waarin Johnny Depp de hoofdrol speelt, maar die heette Donnie Brasco…

  5. Liiiiieeef! Ik denk dat het de reïncarnatie is van wijlen Hardy, de kat van mijn ouders. Die was ook gans zwart met een wit plukje en had ook iets met zijn bekken- hij kwam na een aanrijding bij hen aanlopen met een slepend achterpootje en is 14 jaar geworden.

  6. Welkom, Darko. Ik hoop dat je je baasje (en daarmee ons, op indirecte wijze) mag verblijden met spannende kattenavonturen en dat ze niet zo catastrofaal zullen aflopen als het laatste avontuur van je voorganger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *