Billenkoek

In de immer voortdurende reeks Van jonge mensen, de dingen die voorbijgaan, waarin u eerder een vriend trouwplannen zag maken en een collegameisje zwanger zag raken, nemen wij vandaag afscheid van de billenkoek. Althans, als het aan de Raad van Europa ligt, die en passant ook de oorvijg in het zwarte gat van de geschiedenis wil doen verdwijnen. En dat allemaal dankzij Piet Hein Donner, onze Minister van Goede Zeden in Balkenende III die het goede voorbeeld gaf door eerst te vinden dat de corrigerende tik best door de beugel kon, vervolgens de discussie over die mening als pietheinluttig te bestempelen maar vervolgens wel een wettelijk verbod op Oud-Hollandsch praktijkgericht opvoeden door te zetten.

Het scheiden van de billenkoek valt mij zwaar. Niet alleen betekent het natuurlijk slecht nieuws voor mijn relatie, ik zie ook praktische bezwaren. Hoe bijvoorbeeld een kind te corrigeren dat over een jaar of tien een Koran heeft bemachtigd? Hoe krijgt Zwarte Piet de stoute kinderen nog in de zak naar Spanje? En wat betekent het billenkoekverbod voor de goede naam van Nederland op het gebied van homotolerantie, die nu al op het spel staat?

Billenkoek.
Zouden die andere 46 landen van de Raad van Europa beseffen welk een schitterend begrip zij in de ban dreigen te doen wanneer de voorzitter, toevallig een Nederlander, aankondigt dat we overgaan tot punt IV van de agenda: Buttock biscuit / Gâteau de la fesse / Arschkuche / Billenkoek / μπισκότο γλουτός?

Die mensen weten niet waar ze het over hebben! De billenkoek! Als Vincent van Gogh een Fransman was geweest had-ie in onze canon gestaan! En dat stuk cultureel erfgoed willen ze nu gaan verbieden!

Het zal ze overigens niet lukken, want na een weekje Spanje is wel weer duidelijk geworden dat men in zuidelijker contreien echt niet terugdeinst om bij het minste of geringste over te gaan tot een stevige portie pastel de la nalga; een ontbillenkoekt Spanje lijkt mij derhalve een utopie. Maar het meest van al zet ik mijn vraagtekens bij de democratische legitimiteit van het hele voorstel. Nu weet ik dat de Raad van Europa geen Europees Parlement is, maar ik kan mij niet herinneren dat er bij de laatste Europese verkiezingen ook maar één partij was die zich voor een billenkoekvrij Europa inzetten – de enige billenkoekpleidooien die ik me kan herinneren waren afkomstig van de pedopartij.

Dat is dus een verdacht staaltje totalitair handelen van de Raad van Europa, en daar past maar één straf bij.

Broek op de enkels, over de knie, billenkoek.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

5 gedachtes over “Billenkoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *