Eerst het goede nieuws

Voor het schakende deel der lezertjes, voor zover zij het zelf nog niet ontdekt hadden: zero is op de nationale ratinglijst zowaar door de voor hem magische grens van 2200 gebroken!

Voor het niet-schakende deel der lezertjes, voor zover zij het zelf nog niet begrepen hadden: dat is een felicitatie waard.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

14 gedachtes over “Eerst het goede nieuws”

 1. Gefeliciteerd Zero! Ik wist niet dat je nog steeds ‘serieus’ speelde, maar dit motiveert natuurlijk wel.

  Ik hoorde dat SWR (ehm, Erasmus) vanaf volgens seizoen in een schoolgebouw gaat spelen, waar vroeger het Caland zat geloof ik, op de grens van Schiebroek en 110-morgen. Als dan het laatste mooie van de club ook al verdwijnt… ik zal hoogstwaarschijnlijk over een half jaar ofzo wel weer in Nederland wonen, maar ik denk dat ik me dan tot cafeschaak zal beperken. Niet dat dat enige impact zal hebben op de ranglijst van Nederland 🙂

 2. Goedzo, Zero! Ik zie de afstand alleen maar groter worden… (voor de meelezers: ik zou bij pakweg Telstar mee mogen doen).

  Maar dit betekent natuurlijk wel dat je in januari in groep 1 moet spelen. Zou je niet snel wat punten kwijtraken? 🙂

 3. Inderdaad proficiat! Heeft ongetwijfeld te maken met de overstap naar de leukste schaakclub van Nederland 😉
  En als indicatie van Zero’s speelsterkte: van ruim 13.000 schakers die een Nederlandse rating hebben, is Zero toch maar mooi nummer 355. Zeg maar een basisspeler van Sparta.

 4. @Kees trouwens nog: dat is de broer van, waar ik 2 punten boven sta. Maar als de vrije val van de grote Jan nog even voortduurt, haal ik hem over een jaar of drie ook in.

 5. @Mirjam: als je meer bekend bent met voetbalmaatstaven, dan zou een 2200+-schaker in de eredivisie bij laten we zeggen Heracles op een basisplaats mogen hopen en dan met enige regelmaat gewisseld worden. Een transfer naar het buitenland zit er duidelijk niet in, maar voetballen kan-ie.
  (En 2201 is dus hoger dan 2199.)

  @Casa: in vergelijking met de vorige lijst zijn er zelfs 60 punten bijgekomen.

 6. Ja, dat is echt een indrukwekkende klassering. Zeker voor iemand die daarnaast ook nog andere dingen doet, zo veel leest, werkt…
  Geweldig hoor. En helemaal dat je nu zelfs 2 punten boven Timman staat!

 7. Gefeliciteerd! Al begrijp ik nog niet precies hoe goed je bent als je de 2200 gepasseerd bent… En of 2199 beter of slechter is dan 2201…

  *wacht vol spanning op het slechte nieuws* o.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *