In bad

Ik ben iemand die graag de dingen begrijpt voor ik iets doe. Zo sta ik best open voor de verleidingen van de iPhone, maar zal ik nooit tot aanschaf overgaan zolang ik niet begrijp wat al die extraatjes voor meerwaarde hebben ten opzichte van een gewone telefoon – al zou die muizenvanger bij gebrek aan kat misschien nog van pas komen. En zo zal ik dus ook niet zo snel naar jeneverbesmiddellandsezeezoutbadkorrels grijpen ter ontspanning van de spieren enkel en alleen omdat dat op de verpakking staat, want ik zie bij god niet in wat jeneverbesmiddellandsezeezoutbadkorrels voorhebben op huis-tuin-en-keuken-Palmolive, stijvespierontspanningsgewijs dan.

Wat meestal wel ontspannend werkt, is de simpele combinatie bad + boek, en als het bad dan gevuld moet worden met jeneverbesmiddellandsezeezoutbadkorrels omdat er geen huis-tuin-en-keuken-Palmolive voorhanden is, dan ga ik daar gewoon in liggen. Je kan maar een vriendin hebben die wel gevoelig is voor de marketing van de heer Kneipp.

En zo kwam het dat een zwaar overspannen Zero, hij heeft er immers alweer drie werkdagen op zitten, met zijn boek plaatsnam in een bad dat rozerood gekleurd was door de jeneverbesmiddellandsezeezoutbadkorrels. Het lichte rood is de kleur van een bad waar zojuist een bloedige moord in is gepleegd, bedacht hij nog, want in films overdrijven ze dat altijd.

Zero leest een boek waarin de hoofdpersoon een man op leeftijd is die enigszins kiere- en paranoïed aan het worden is. Hij heeft last van een plekje op zijn been, A Spot of Bother zogezegd, dat hij aanziet voor kanker terwijl het in werkelijkheid eczeem is. Als zijn vrouw voor langere tijd van huis is, bedenkt hij een onzalig plan dat in de badkamer ten uitvoer gebracht moet worden. En Zero leest:

He picked up the scissors in his right hand, then ran the fingers of his left hand over his hip, looking for the lesion. He gripped the flesh around it, and the queasy prickle that spread from his fingers and up his arm (..) only confirmed the necessity of what he was doing.
He pulled the lesion away from his body. (..)
He opened the jaws of the scissors. (..)
He pressed the blades of the openend scissors around the stretched skin and squeezed hard. (..)
The pain was so far beyond any pain he had felt before that it was like a jet aircraft coming in to land a couple of feet above his head.
He looked down again. He had not expected such a large volume of blood. It looked like something from a film. It was thicker and darker than he would have predicted, oily almost, and surprisingly warm.

Zero kijkt ook nog maar eens omlaag en ziet het bloedrode badwater. Heerlijk ontspannend, dat badderen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

7 gedachtes over “In bad”

  1. Ja, er gaat niets boven de combi boek en badje mét. Wel een pot thee ernaast om het vocht dat je verliest in het gloeiend hete water weer ietsjes aan te vullen. Elsje gaat voor de oranjebloesem variant (ook Kneipp) vooral omdat het lekker ruikt, niet vanwege de ontspannende/stimulerende/geestverruimende/andere aanprijzing en omdat ze badolie lekkerder vindt dan van dat badzout, dat gruizelt onder je billen…

  2. Zo voelde ik mij laatst ietwat gedeprimeerd en ik dacht “Kom. ik huur een film!” Kleine tip, wanneer depressif huur dan niet “Children of Men”…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.