Salto mortale

Vorige week stond de Poolse premier Kaczynski in Brussel nog een potje te jankebalken over de stemverdeling binnen het Europees Parlement, die een stuk gunstiger voor zijn land was uitgevallen als als als, ja als de Tweede Wereldoorlog niet zo veel Poolse slachtoffers had geëist.

Zou diezelfde man nu weer een partij gaan jeremiëren na de salto mortale die een van zijn onderdanen vanaf een kratje bier in het Noord-Hollandse Breezand maakte? Dat de Polen recht hebben op meer zeggenschap binnen Europa aangezien de krakkemikkige klotekratjes van Heineken de Poolse bevolking op mensonterende wijze hebben uitgedund?

Nou, ik durf mijn hand er wel voor in het vuur te steken dat er een stuk meer Polen waren geweest als er niet zoiets als alcohol had bestaan.

Over ‘als’ gesproken:

Als als en dan onderling verwisselbaar zouden zijn, dan zou deze zin ook als volgt geschreven kunnen worden: Dan dan en als onderling verwisselbaar zouden zijn, als zou deze zin ook dan volgt geschreven kunnen worden. Als als en dan…

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Salto mortale”

  1. Vandaag bleek dat binnen de EU de Polen het hoogste werkeloosheidscijfer hebben. Oef, wat voor gevolgen dat voor de stemverhoudingen binnen de Commissie moet hebben!

  2. Natuurlijk moeten er ook extra hoge schadevergoedingen komen als er een Poolse klusser van een ladder flikkert bij de verbouwing in Weetikveelloo omdat-ie de waarschuwing erop, in het Nederlands, niet kon lezen. Want door al dat uitgestel van Nederland met het toelaten van Poolse arbeiders heeft Nederland hen de kans ontnomen om tijdig de taal meester te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *