Bassie

Stel dat ik u een verhaal zou voorschotelen over een clown tegen wie aangifte wordt gedaan omdat hij op de kermis een kind een draai om dan wel aan zijn oren heeft gegeven nadat dat kind even daarvoor aan de pruik van de clown had getrokken, en ik had er als details, aangezien die nu eenmaal niet mogen ontbreken in een goed verhaal, aan toegevoegd dat de clown Neerlands beroemdste en beruchtste clown Bassie was, dat het kind een vader had die zou gaan klagen over een knobbeltje in het overigens blauwe oor van zijn zoon, en om het allemaal af te maken, als het ultieme detail dat het verhaal volmaakt zou moeten maken, had ik de betreffende kermis in Berkel-Enschot gesitueerd, dan zou u toch denken Allememachies, de fantasie van schrijver dezes is nu echt volledig op hol geslagen?

Toch is het allemaal echt gebeurd.

Ik vind het wel jammer dat de dader meteen als Bassie herkend is; kennelijk waren er behalve kinderen ook nog volwassenen in de buurt die Bassies hoogtijdagen bewust hebben meegemaakt en die herinnering niet uit hun geheugen hebben kunnen wissen. Maar stel dat-ie ontsnapt was, dan was-ie misschien wel op Opsporing verzocht gekomen!
SIGNALEMENT VAN DE DADER

Bassie van T.Leeftijd: geestelijk 5-10, fysiek 70+
Postuur: vet
Lengte: ca. 120 cm.
Gewicht: ca. 120 kg.
Schoenmaat: 54
Haarkleur: oranje

Op de dag van zijn ontsnapping, vermoedelijk net als op alle andere dagen, droeg de dader een geruit jasje met daaronder een rood-wit gestreept overhemd en groene bretels, een groenkleurige broek met extreem hoog water en daaronder rood-wit gestreepte voetbalsokken. Daarnaast had hij een overdaad aan rode lippenstift op, een vette rode neus om een waarschijnlijk niet minder rode echte neus te verhullen, en witte wallen bóven zijn ogen.
Volgens ooggetuigen maakte de man een verwarde indruk. Nadat hij aan zijn haar getrokken was, zou hij naar verluidt een merkwaardig piepend jankgeluid voortgebracht hebben. Volgens sommigen leek het alsof hij in doodsangst verkeerde. Voordat hij tot zijn daad overging, zou hij tussen het gepiep door de volgende tekst gemurmeld hebben: “Adriaantje, Adriaantje, waar ben je nou?”.

Goh, als Bassie veroordeeld wordt, betekent dat dat types zoals hij tegenwoordig al toerekeningsvatbaar worden geacht. Dan ben ik wel eens benieuwd hoe diep je moet zinken om dat niet te zijn.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Bassie”

  1. Tja, hij had er al voor gewaarschuwd in het liedje van de serie: “Adriaan is acrobaat en Bassie zit vol…ja daar komt-ie…kattekwaad!
    Heb de evil clown al eerder commentaar horen maken op het bos hout voor de deur van Georgina. That clown is out of control!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *