Ongerust

‘Polen gerustgesteld over Teletubbie’, wist Teletekst gisteravond te melden.

Ja, daar ga je dus al met je maximum van 36 tekens in de kop. Want waren ‘Polen’ hier mensen wier gemoederen in meerderheid tot bedaren waren gebracht? Of werd hier het enkelvoudige land bedoeld, dan wel, in een onvervalst pars pro toto, de regering? Lood om oud ijzer natuurlijk in een fatsoenlijke democratie als de onze, waar de regering zonder uitzondering de wens van het volk weerspreekt, maar ja, Polen hè.

Het bericht bood enige uitkomst:

Polen zet het onderzoek stil naar de
Teletubbies.Ombudsman Sowinska voor de
Kinderrechten zegt dat ze gerustgesteld
is door een seksuoloog.Sowinska wilde
weten of een figuurtje uit de serie met
zijn gedrag homoseksualiteit promoot.

(Nou ja, ‘een figuurtje’: een constant voorover bukkende (bloemen plukkende) niet anders dan “oh-oh!” uitstietende volwassen kerel in een paars pak met op zijn kop een driehoeksymbool en in zijn hand een rood handtasje dus.)

Ik zou als homofoob aangelegde heteropool verre van gerustgesteld zijn. Als het tien jaar heeft geduurd voordat de geruchten over de vermeende homoseksualiteit van Tinky Winky Polen bereikten, dan kan ik me niet voorstellen dat een verder anoniem gebleven deskundige binnen een dag het verlossende woord kan spreken. Sowieso: eer de eerste Tubbiekijker ooit uit de kast komt, zijn we alweer tig jaar verder – maar eens zal het moment daar zijn, en zie dan maar eens te weerleggen dat het allemaal de schuld van Tinky Winky is. Het onvermijdelijke ‘ach welnee schat!’ (met bijbehorend handgebaar) van het lijdend voorwerp is dan natuurlijk geen argument.

Het is te hopen dat het Schandaal van Groningen er ook tien jaar over doet om Polen te bereiken. Als er ergens sentimenten leven als zou homoseksualiteit een ziekte zijn, dan zijn er slimmere praktijken denkbaar dan jan en alleman opzettelijk met hiv te infecteren. Een ghivt noemen ze dat dan, waar ‘geschivt’ meer van toepassing zou zijn. En dan nog doodleuk (foute woordkeus) tegenover de politie verklaren dat je er heilig (idem) van overtuigd bent dat je die ander een groot plezier deed, want: wie besmet is, hoeft nooit meer bang te zijn voor onveilige seks.

Dat is een onnavolgbare logica waarvan ik zou kunnen zeggen dat Cruijff er een puntje aan kan zuigen, als ik daar nu niet onwillekeurig een bijzonder onsmakelijke associatie bij kreeg.

En waar is trouwens de ChristenUnie als je haar nodig hebt?

Meer van deze onzin?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Ongerust”

  1. En dan komt over nóg eens tien jaar zeker het vervolgonderzoek naar Spongebob? Net zoals dit soort ‘zieke’ fenomenen er ook tien jaar over schijnen te doen vanuit de VS naar Nederland te komen. Ik ga emigreren. Naar Polen.

  2. Bert en Ernie wonen samen en verreweg de meeste mensen die ooit Rambo hebben gezien bleken achteraf gezien heterosexueel. Voorts maakt het op Wilders stemmen vanzelf islamofoben van mensen en blijken veel mensen die ’s ochtends moe wakker worden de nacht ervoor slecht of te weinig geslapen te hebben…O ja: sinds er camera’s hangen heeft er nog geen enkele terroristische actie plaatsgehad op het Amsterdamse Centraal Station. Daarvoor ook niet maar dat is een niet ter zake doend detail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.