Existentiële vragen bij poep in de kraan

De inwoners van Haarlem en wijde omstreken zijn in rep en roer omdat het leidingwater vervuild is met de e-colibacterie. Geen wonder, als je je bedenkt dat er per dag zo’n 100 miljard tot 10 biljoen van deze bacteriën ons darmkanaal verlaten, maar niettemin bijzonder hinderlijk. Het leidt bij mij tot enkele existentiële vragen:

 • Is de e-colibacterie de digitale versie van de colibacterie?
 • Mag je drinkwater nog wel drinkwater noemen als je het niet meer mag drinken?
 • Hoe laat je water twee minuten koken in een waterkoker?
 • Kan ik mijn handen na het poepen nu beter wel of niet wassen?
 • Wat doe je als je een sms ontvangt met de tekst “je mag geen water uit de kraan drinken. mama”? Is dat:
  a. sms terug “ik vier mijn dertigste verjaardag op zaterdag”;
  b. sms terug “en jij moet niet zoveel wijn drinken”;
  c. drink de halve kraan leeg en toon zodoende aan dat hier weer sprake is van massahysterie;
  d. zet je beste Frank van Putten-imitatie op, bel op en zeg: “Néééé moeder, ik mag geen water uit de kraan drinken!” Denk erbij: “Ik wíl ook helemaal geen water uit de kraan drinken. Ik wil lekkere cocktails drinken in de regenwouden van de Amazone met een rondborstige geile Braziliaanse schone. Maar ik héb helemaal geen rondborstige geile Braziliaanse schone. Ik heb alleen mijn moeder. Daar word ik voor behandeld.”
  e. sms terug “ik had een iets serieuzere toon verwacht bij een ramp-sms’je van de overheid”.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

6 gedachtes over “Existentiële vragen bij poep in de kraan”

 1. Jeetje… moeilijk vragen. Is dat om te vieren dat de eindexamens weer begonnen zijn?

  (e-colibacterie, colibacterie, colibrie, schimmelkaas… ik denk dat daar nog ergens een grapje in zit! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.