Weekendjeweg!

Word ook iglosiast! Ben jij al donorgeregistreerd? Dan krijg je een gratis Smoothie in a Bottle! Of heb je het te druk met jezelf twenteën?

Sommige reclamemakers kunnen de hulp van zero en zijn lezerspubliek goed gebruiken. Of de hulp voor het reclamebureau dat verantwoordelijk is voor de huidige campagne van D-Reizen nog op tijd komt, is zeer de vraag. De woordgrappen (dat zijn het toch?) die het grote publiek moeten aansporen om zo snel mogelijk hun koffers te pakken lijken mij eerlijk gezegd nogal last-minute in elkaar gezet. Bijvoorbeeld:

Curagauw!
Corfoetsie!
Meteenerife!
Mallorga!
Turkeisnel!

Dat kunnen wij natuurlijk veel beter. De regels zijn simpel: combineer een plaatsnaam of land met een aanduiding van ‘snel’, ‘ertussenuit’ of ‘goedkoop’. Uit de voorbeelden moge blijken dat de combinaties niet per se heel soepel hoeven te lopen, en dat de ontvanger best een minuutje mag puzzelen voor hij de grap (if any) door heeft of snapt om welke bestemming het nou eigenlijk gaat.

Bijvoorbeeld: Urgentinië! Spoedapest! Boeknuarest! VerdWenen! Groot-Brittannu! Spanjebentermorgen! Frankrijkelijksnel! Pareis af! Versailles niet je koffers pakken? Euro Disnieduur! Berlijnvlucht! Barsnellona! Bonnefooi! Gelijksland! Direyktjavik! Gauwtemala! Mexikoopje! Metweente! (sorry, Jaap) Haastings! IndoJAsië! VeJAtië! JApal! Gapan! Gameroen! Gathene! Directokyo! Gewisrael! Weldrazilië! Irap! Bodybaghdad!

Veel succes!

Update, maandagmiddag: Ontspanje! Duh.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

7 gedachtes over “Weekendjeweg!”

  1. Ja, dat kan natuurlijk ook nog.

    Slecht plandorra
    Nee York
    Chiliever niet
    Geen goed ideventer
    Antarctikarige bedoening
    Ik peins er niet Dover
    Over mijn Franklijk

  2. Bangkokhals
    Montevineehoor
    Kathmandumaarniet
    Voor geen Ouagadougoud
    Kampalaatmaar
    Ik ga Niameermey

    Ammanooitniet!

  3. Grinnik. Ik had over die gruwelijke woordgrappen nog een stukje op stapel staan, maar je bent me voor 🙂

    Beneralgarije! Egadoor! Vergaweggistan! Pakdiekofferstan! Afganietstan! Nutrecht! Ben je er nuzalem! Abgazië! Angala! Tsjnellië! Rushland! Portnugal! Ganaarmibië! Hongarije of vliegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *