Uitgelezen (30)

Als er dagelijks zoveel boeken gedrukt worden, kan het haast niet anders dan dat er wel eens een verkeerde aanprijzing op het verkeerde boek terechtkomt. Zo zou The Times over Indecision, de debuutroman van Benjamin Kunkel, het volgende hebben geschreven:

Rat-a-tat-tat, fireworks and popping-corks prose. His sentences reinvent comic writing: his jokes have a hit rate of 11 out of 10.

Ehh… gaat dit over dat zeldzaam flauwe boek waar ik slechts een enkele keer nauwelijks hoorbaar om heb moeten gniffelen? Over dat boek waarin hoofdpersoon Dwight aan besluiteloosheid lijdt en daartegen de drug Abulinux inneemt, waarvan iedere lezer al voordat het eerste pilletje Dwights slokdarm gepasseerd heeft weet dat het een placebo is maar wat de schrijver angstvallig verborgen houdt tot de laatste pagina’s?

Hier moet een vergissing in het spel zijn. En ik wil intussen wel weer eens een echt leuk boek lezen. Iemand nog tips?

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

14 gedachtes over “Uitgelezen (30)”

 1. Even terzijde: “The Remains of the Day”, by the author of… “The Remains of the Day”? Ja, dat laat zich raden.

 2. sorry van de hoofdletters. Ging per ongeluk. Voorlopig heb ik nog een aantal boeken niet gelezen die wel in de kast staan. Maar eens komt het ervan. Hopelijk voor mijn pensioen

 3. Tja, vooral het 2e, BBC-lijstje heeft veel populair spul.. Als dat niet je ding is, moet je daar maar even tussendoor kijken.. Het eerste lijstje lijkt me een redelijk accurate weergave van de top-100 allertijden op literair gebied. Ik ben in ieder geval wel van plan een poging te wagen dat lijstje af te werken de komende decennia. Zelf ben ik overigens zeker niet vies van SF of fantasy (Asimov, Goodkind, Pratchett.. ik smul ervan!).

 4. @Roelof: aardig, dat soort lijstjes, maar als ik direct al allerlei SF en fantasy-troep zie, haak ik wel een beetje af.
  @MOEDOL: DAT BOEK IS OOK REDELIJK NIEUW
  @Merel: plot? Dat is er niet hoor, wees niet bang.

 5. Potjan, zero! Dat boek, daar ben ik net in begonnen, en nu heb je zojuist het plot verraden!

  En dan MOEDEL, SNEEUW (ik doe ook maar hoofdletters, door al dat hoofdlettergeweld) van Pamuk, vond ik redelijk mooi, maar niet zo bloedstollend als sommige anderen. Heb je Saturday van Ian McEwan al gelezen?

 6. Toen ik bij mijn afstudeerfeest, lang lang geleden, een stapeltje boekenbonnen gescoord had, ben ik de aanwezigen afgegaan met de vraag welk boek ik daarvoor nou per se moest gaan kopen. Het werd maar een matig succes.

  De eerste en enige keer dat ik me aan science fiction heb bezondigd (Meer dan menselijk, heette het onzinboek, schrijver Sturgeon o.i.d), en een draak van een Golden Notebook, Doris Lessing geloof ik, niet om door te komen! Nee dat was geen succes.
  Wel aardig was Steinbeck’s Grapes of Wrath (al is me een tweede lezing ervan onlangs niet meer gelukt, te taai) en Nabokov’s Lolita vond ik destijds wel puik.

 7. Zeker tips: lees eens wat van L.H. Wiener. Stadgenoot van je en zeer interessante, goede schrijver. Zijn laatste boek is genomineerd voor de ako, nog niet gelezen, maar heb net ‘Nestor’ gelezen en dat was absoluut de moeite waard, ik wilde het je zelfs nog aanraden zonder dit verzoek. Bij deze dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *