Loghoer

Ik wil niet arrogant doen of zo, maar het gevoel bekruipt mij wel eens dat het hier allemaal van mij moet komen; dat er weinig van iamzero.nl over zou blijven als ik het voor gezien zou houden. Gelukkig zijn er nog enkele trouwe lezers die mij af en toe een suggestie aandragen. Ze hebben iets opmerkelijks gezien, gehoord, gelezen of anderszins opgevangen, en zijn klaarblijkelijk benieuwd naar wat de grote nul over het onderwerp te melden heeft.

Ik doe er graag aan mee. U vraagt, wij draaien; wat dat betreft ben ik een echte loghoer. Maar als u zich bij het lezen van mijn stukjes wel eens afvraagt of ik nou niks beters wist om over te schrijven, dan kan dat dus kloppen en hebt u de onzin aan een ander te danken.

Dat men mij vraagt om ergens over te schrijven, zou misschien iets kunnen zeggen over de waarde die men hecht aan mijn schrijfsels, maar veel waarschijnlijker is het dat het iets zegt over de geestesgesteldheid van mijn lezers. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat ik vandaag in mijn mailbox aantrof (klik voor de berichten):

Al twee maanden plaats ik bijna elke dag een grappig, opvallend, mooi of raar woord in de categorie zerologismen. Daar gaat iedere keer weer een strenge selectie aan vooraf. Je hoort er nooit iemand over.

Maar nu er op nu.nl iets wordt gezegd over lokhoeren hebben bovenstaande afzenders, beiden jongemannen van in de dertig met volgens de laatste berichten allebei een gezonde relatie, ineens ook een leuk woord ontdekt. Dat vraagt om een verantwoording, mannen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

12 gedachtes over “Loghoer”

  1. Ach, gelukkig werd ik op het idee gebracht door een ginnegappende vrouwelijke collega (die zich afvroeg hoe de politie aan een lokhoer kwam: interne vacature? uitzendbureau?)

    Ik zal in elk geval op zoek gaan naar nettere zerologismen voor mensen iets raars van me gaan denken…

  2. Ach, als ik hier in Roemenie een willekeurige straat inloop moet ik mijn best doen om niet tegen een temeier op te knallen, dus ik was gefascineerd door dit wonderschone woord. Poëtisch welhaast.

    De enige eenden hier daarentegen bevinden zich in een wat groezelig parkje…

  3. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ik dat berichtje op nu.nl las ook even overwogen heb om je een mailtje te sturen om je op dit woord te wijzen. Heb bij nader inzien toch maar besloten om het niet te doen… stel je voor dat je me om een verantwoording zou gaan vragen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *