Dichter bij de kiezer (2)

In vergelijking met het poëtische hoogstandje dat de kandidatenlijst voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen toch wel genoemd mag worden, valt de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen ietwat tegen. Desondanks heeft de lijst een aantal fraaie nominaties opgeleverd.

In de categorie Kort maar krachtig: Eli Ros, Paul The, Stan Uijl.

In de categorie Klein maar fijn: Jan Kastje, Hans Mandjes, Harold IJskes.

In de categorie Tel je zegeningen: Trudy van Drie, Cecile Vierstra, Jantien Kramer.

In de categorie Beste nieuwe binnenkomer: Köksal Gör, Naima Ajouaau, Yuen Keong Ng.

In de categorie Zit jij wel bij de goede partij?: Dirk Pastoor en Willem Paap (SP), Aad Rood (De Groenen), Mensje van der Steen (Partij voor de Dieren).

In de categorie Drank maakt meer kapot dan je lief is: Marten Bierman, Tsjitske Biersteker-Giljou, Gerti Bierenbroodspot. (Eervolle vermelding: Wim Nugteren.)

In de categorie Dat kan nog eens tegen je gebruikt worden: Sascha Baggerman, Yolanda Stil, Menno Schraal.

De winnaars zijn bekend op woensdag 7 maart a.s.!

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

14 gedachtes over “Dichter bij de kiezer (2)”

  1. Dank voor de inspiratie. Ik heb er een itempje van gemaakt over de lijst van Utrecht. Bisschop voor de SGP komt daar overigens niet op voor. Maar wel de Heer voor diezelfde partij 🙂

  2. Wij hebben v Dieren en v Meeuwen (en ook nog Vroegindewey) voor de SGP. En de Wreede en Blaauw voor de PvdA. Het CDA levert naast Kip, Vos en de Haas ook Edel, dat is mooi. Verder Baars en Sikkes bij de GWSok. Het kordate D66 komt met Blok, Raap, Bautz en Valk.

  3. Wij hebben hier een Frans van Zeeland op lijst 8, de Brabantse Partij. Verder is er een aardig koppeltje met mevrouw Hak (CDA) en meneer Bijl (ChrU).

  4. Ha! Handig om die lange lijsten even terug te brengen tot een klein aantal fraaie nominaties. En dan kies ik toch voor Paul The, Hans Mandjes (Jan Kastje stuurt je waarschijnlijk toch naar Piet Muurtje), Van Drie, Gör, Aad Rood van de Groenen, Bierman (leuke naam voor een barman ook: barman Bierman) en Baggerman. Zo, da’s duidelijk.
    Of mag je er woensdag 7 maart maar eentje kiezen..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *