Dubbel provincialisme

Stel je voor dat de Partij voor de Vrijheid in de regering was beland.

(ik geef u even de tijd om op deze vredige zaterdag aan het idee te wennen)

Dan waren de geboren Limburger Geert Wilders en de authentieke Fries Sietse Fritsma mogelijk bewindslieden geworden. Stel je voor dat Sietse Fritsma als staatssecretaris van Sport iets objectiefs had moeten zeggen over de schaatssport; ik denk dat ik al weet waar de eerstvolgende Elfstedentocht zou hebben plaatsgevonden. En zo vermoed ik ook dat Minister van Integratie Geert Wilders meer oog zou hebben voor de grenzen van Limburg dan voor die van Flevoland.

Nee, dat soort belangenverstrengeling moeten we niet hebben bij onze landsbestuurders. Ik ben blij toe dat we het nu met volledig geïntegreerde, vrijwel accentloos sprekende Nederlanders als Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak moeten doen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “Dubbel provincialisme”

  1. Aboutaleb is ook Marokkaan, simpel omdat zijn Marokaanse nationaliteit nooit kan worden opgeheven. Dus die dubbele nationaliteit is pro forma, en vormt dus geen ‘gevaar’ voor zijn loyaliteit aan Nederland.

    Wilders is gewoon een racist, en helaas zijn ‘aanhang’ dus ook, misschien niet altijd bewust.

    Albayrak kan trouwens ook niet zomaar van haar Turkse nationaliteit af, als ze dat zou willen, en waarom zou ze, haar leven speelt zich af in Nederland.

    En wie zegt wie ‘pure’ Nederlanders zijn, en wie niet?

    In ieder geval is dit niet aan een racist. Ik vind het hoopvol dat de kamer Wilders eendrachtig de rug toekeert, met zijn belachelijke motie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *