M/V

Ze hebben wel eens wat te zeggen van de mannen van de grote vaart, maar ook als deelnemer aan een schaaktoernooi heb je het zwaar te verduren. Een man schijnt wel twintig keer per dag aan seks te denken, maar uitgerekend op de plek waar de hersens het hardst kraken is iedere erotisch getinte gedachte ondenkbaar. In de wijde omtrek van Wijk aan Zee was de afgelopen weken dan ook geen aantrekkelijk vrouwspersoon te bekennen.

Vrouwen en schaken, het blijft een moeilijk verhaal. Dat mannen harder kunnen rennen en beter een balletje kunnen overslaan slikt iedereen voor zoete koek, maar confronteer een tuinbroek met het ontegenzeglijke feit dat vrouwen niet kunnen schaken, en de wereld is te klein.

En dat terwijl de verklaring zo voor de hand ligt. Het schaken kent zijn oorsprong in Perzië, en we weten allemaal welk geloof daar de overhand heeft. Laten we het erop houden dat het spel de vrouwen niet met de paplepel is ingegeven.

Terug uit mijn afzondering in de wereld der wereldvreemden las ik in de krant dat de vrouwelijke terreurverdachte Soumaya S. overgeplaatst was naar een andere gevangenis, omdat ze in haar gevangenis ook wel eens een man tegenkwam, en daarmee luchtte. Ik las eerst ‘lunchte’, maar dat was mijn verdorven geest.

Enkele aspirant-baarden zagen Soumaya zelfs pingpongen met een man, en dat ging vanzelfsprekend alle perken te buiten. Bij het Openbaar Ministerie wisten ze toch zeker ook wel dat de aanblik van een pingpongende boerka uitermate verleidend is? Behoorlijk bedreigend bovendien wanneer de tegenstander op het verkeerde netje mikt.

Samir A. trok zijn conclusies en ging in protest tegen deze moedwillige treitercampagne van justitie. Hij wilde niet de Saudiër achterna die aan de verleidingen van drugsgebruik had blootgestaan en nu voor straf binnen zes maanden de Koran uit zijn hoofd moest leren. Samir ging in hongerstaking. Wat natuurlijk niet mocht van de regels, hetgeen hij geweten had als hij de Koran uit zijn hoofd had gekend.

Nee, dan de Partij van de Arbeid. Die zet Klaas de Vries doodleuk op plek 23 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dat schijnt niet anders te kunnen in verband met de nieuwe selectiecriteria, die strikt voorschrijven dat mannen en vrouwen om en om op de lijst staan. Ik vermoed dat Klaas daarbij de pech heeft dat zijn achternaam achter in het alfabet valt.

Goh, tegenover zo veel idiotie zijn schakers eigenlijk best normale mensen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “M/V”

  1. Dat Klaas de Vries met inachtneming van die selectiecriteria ook op plaats 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19,of 21 geplaatst had kunnen worden, vermelden ze dan weer niet.

    Klaas heeft trouwens inmiddels aangegeven dat hij het congres nog in staat stelt hem op een hogere plek te zetten. Zie http://tinyurl.com/2wpyaa

  2. Het punt is niet dat vrouwen geen schaaktalent hebben. Wel vinden vrouwen aardig gevonden worden belangrijker dan goed kunnen schaken. En vrouwen die goed kunnen schaken, worden door mannen die goed kunnen schaken alleen maar aardig gevonden zolang ze verliezen. Dan is de lol er natuurlijk snel vanaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.