Tussenstand

Veel is al beslist, op deze laatste rustdag van het Corus Chess Tournament. ’s Werelds sterkste actieve schaker van het moment, Topalov, zal het toernooi op zijn naam gaan schrijven, en schrijver dezes stevent zoals ieder jaar af op een prettige plusscore zonder het risico van promotie naar een hogere groep.

In sommige andere klassementen is er nog beduidend minder tekening in de strijd. Zo vechten ten minste drie heerschappen om de twijfelachtige eer de speler te worden die het langst in dezelfde outfit ten tonele verschijnt. Torenhoog favoriet voor de eindzege is een onverslaanbaar geachte, wat oudere man die het toernooi al jaren volbrengt in hetzelfde tenue, maar dit jaar heeft hij zware concurrentie van twee gewezen hippies. Beiden zijn al zes dagen getooid in dezelfde wollen trui, die in beide gevallen doet denken aan de strenge winters van vroeger (en die waarschijnlijk ook uit die tijd stammen). De een draagt daaronder steevast een bruin-blauw-okergele corduroy lapjesbroek, de ander een roze pyjama- annex housebroek met daaronder weer sandalen met daarin, u raadt het al, de onvermijdelijke geitenwollensokken.

Te vrezen valt overigens dat er in hetzelfde klassement nog veel meer kanshebbers zijn die in minder opvallende kledij rondlopen.

Eindigt de strijd onbeslist, en daar heeft het met nog maar drie ronden te gaan alle schijn van, dan wordt de uitslag bepaald op grond van de kracht van de lichaamsgeur die men gaandeweg het toernooi heeft opgebouwd. De winnaar van de afgelopen jaren loopt in dat geval het risico gediskwalificeerd te worden, aangezien hij al bij aanvang van het toernooi een penetrante walm verspreidde die zijn weerga niet kent.

Die werkelijk ondraaglijke geur is mij gedurende de week steeds meer gaan fascineren. Kan het nog erger?, vraag ik me iedere dag weer af, en als niet steeds had gebleken dat het inderdaad nog erger kon, had ik het me op een gegeven moment niet meer afgevraagd.

Kortom, ik kan niet wachten tot ik morgen weer terug mag voor de laatste drie ronden.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

3 gedachtes over “Tussenstand”

  1. Brrr, laat me raden, die meneer (of is dat op het eerste gezicht moeilijk te zien??) met die fijne odeur eet iedere dag twee kopjes erwtensoep, tijdens de partij, om het allemaal nog iets verfijnder te maken.

    Zie het allemaal levendig voor me. Soort van Gollems die opeens opduiken en als de dood zijn als je ze toevallig recht aankijkt.

    Ik vind het desondanks heel jammer dat ik niet in het land ben. Hoogovens is een raar iets, ik vind het allemaal heel naar als ik in die zaal loop maar ik zou er maar wat graag weer even zijn.

  2. Zero moet niet klagen: ik heb gedurende anderhalve week naast en tegenover die meneer gezeten. Die, zoals Maat zei, de geur af en toe aanpaste middels porties erwtensoep. Overigens leek hij zondag iets anders aan te hebben, maar toen had hij een trui over de rest heen.

    Gelukkig is hij gedegradeerd (en ik niet), dus volgend jaar is een ander de klos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.