Tienletterjaarwisseling-ling-ling-lingo

Het is een speciale editie van Tienletteractualiteitenlingo (#1 en #2)!

Een moeilijke opgave deze keer, maar u heeft dezer dagen natuurlijk puzzeltijd te over. Bovendien zijn alle benodigde letters beschikbaar. Het antwoord levert bij de verschillende spellingswijzen (tip: dat heeft hiermee te maken) in volgorde van correctheid 2, 0 of 258.000 resultaten op bij Google.

Verder maak ik graag van de gelegenheid gebruik om iedereen vast een gelukkig nieuwjaar te wensen, en in het bijzonder Petra Meijer. Petra, ik zie dat je jezelf (en je naamgenoten) regelmatig googelt (3e resultaat), dus als je dit leest: maak er wat van, komend jaar!

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

6 gedachtes over “Tienletterjaarwisseling-ling-ling-lingo”

 1. Tja, het is maar net hoe je de regel definieert om een hokje geel of rood te maken.
  Ik dacht: die tweede E van Conference is al geel daardoor is de derde dus blauw want E komt maar 2x voor. M.a.w. je werkt van links naar rechts.
  Je had ook regel kunnen toepassen: als een letter ook maar 1x in het iamzerowoord voorkomt, dan elk voorkomen in het raadwoord een geel c.q. rood hokje. Zo deed het ouwe 5-letterlingo het toch? Dan had de 2e E van Conference, die nu weer blauw is, nog steeds geel gemoeten.
  Enfin, zoals het er eerst stond, zag je toch al dat er in het iamzerowoord exact 2 E’s moesten voorkomen en dat ze alleen maar op de 1e en laatste plaats pasten.

 2. Kijk aan, zo kom je via je referrers nog eens bij een leuke puzzel terecht… erg mooi gemaakt! Die fietsers gebruiken het iamzerowoord wel in een andere omgeving dan waar ik aan denk als ik dit woord in verband met de jaarwisseling moet brengen. 😉

 3. Prachtwerk weer! Zoekt NRC misschien nog een puzzle-redacteur?
  Uit de eerste negen woorden is al heel veel op te maken en af te strepen, wat dan min of meer automatisch naar de oplossing leidt.
  Feitelijk komt het woord (nog) maar één keer op het net voor. Want van die 2 hits is de ene schijn (toevallig achterelkaar voorkomen) en de andere, ja de fietsers die gebruiken daar echt het iamzerowoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *