Hoogmoed en de val

Niets is zo leuk als om iemand die zegt dat hij ergens goed in is ongenadig op zijn arrogante smoelwerk te zien gaan. Laat ik, taalgebruiker van het jaar 2006, daarom vast ondubbelzinnig verklaren dat ik mij verre distantieer van de nieuwe spelling, dat ik niets snap van het verschil tussen ei en ij, en dat ik vanachter mijn computer geen zicht heb op de televisie, waar Philip Freriks door zijn met veel lippentuiterij gepaard gaande uitspraak ongetwijfeld weer de helft van de door Martin Bril gecomponeerde valkuilen zal verraden.

Martin Bril overigens, die zich er vermoedelijk niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt heeft, maar zich verschanst heeft in een cisterciënzer klooster met een weids uitzicht waar niet ge-e-maild werd, maar waar hij wel met alle egards werd behandeld en uiteindelijk, nadat hij per calèche weer was afgereisd, werd gefêteerd om zijn consciëntieuze monnikenwerk en zijn toepassing van de geüpdatete spelling.

Enfin.

Vanavond live op iamzero.nl: het Groot Dictee door de Grote Nul. Leest u mee vanaf ongeveer kwart voor negen, en let vooral op de subtiele wijzigingen die ik ga doorvoeren nadat Philip het dictee nog eenmaal heeft voorgelezen, waardoor ik uiteindelijk alsnog door de mand ga vallen.

Update: er wordt, hoe kan het ook anders, ook nog geborreld van tevoren. Dat belooft wat!

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “Hoogmoed en de val”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *