Een soapopera

De vrouw die het hippe grand café binnenliep, een Miss Twiggy miss twiggy aan de goede kant van de veertig, was smaakvol uitgedost in een bordeauxrode deux-pièces en een bloes met ovale vlakken, het precieuze gezicht perfect in de make-up.

Op de bühne van het horeca-etablissement stond een diskjockey die deathmetal en francofone hiphopnummers mixte tot een eclectische brij; een amuzikaal karweitje waarvan nochtans al menige liveopname was gemaakt. Enfin.

Te midden van de pretmakende pret makende jongelui leek praten ten enenmale onmogelijk, maar ondanks de tenhemelschreiende herrie wist de bij de ober in het gevlei gevlij gekomen vrouw een breezer en een schaaltje petitfours te bemachtigen.

Ze keek welhaast smachtend naar de deur, maar werd bij wijlen bijwijlen afgeleid door een slecht afgerichte dobermannpincher die niet alleen stonk, maar eens te meer met continu geblaf het beatjugglen beatjuggelen versjteerde.

Daardoor miste ze de entree van een fijngebouwde, wat oudere man – harrypotterbrilletje onder een cabareteske coupe van witte krullen – die bij de bar zijn stereotiepe caipirinha bestelde voordat hij haar ontwaarde.

Hij zoende haar vluchtig en begon haar op even onheuse als dedaigneuze wijze toe te spreken: dat gedoe van Cupido met zijn pijl-en-boog was over en uit; het verplichtte hem hun ontwrichte latrelatie te beëindigen.

Zij wist zo een-twee-drie geen ad-remme ad remme riposte te bedenken, maar verkocht hem een volmaakt kletsende oorvijg; hij belandde op de grond zodat hij, klemgeraakt klem geraakt tussen het meubilair, eruitzag als een knockout knock-out geslagen bokser.

Hij kreunde, en terwijl de muziek uitfadede, haastte zij zich verdwaasd de zaak uit – onder applaus, dat wel, en toen zij de drempel over ging overging en half buiten stond buitenstond, was nog net te horen dat ze hem halfluid uitmaakte voor guppy.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

19 gedachtes over “Een soapopera”

 1. Dag allemaal 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben voorheen nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en inlognaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na het overlijden van mijn man. Ik heb een zoon van 8 jaar dus alle tips zijn welkom!

  Groetjes,

  Els Wittem

 2. Wat grappig. Ik deed alleen zin 4 t/m 8 (dat zijn er 5) mee en ik had daarin 13 fouten (in 8 woorden).
  Dat was trouwens niet wat ik grappig vond, ik vond het grappig dat ik bijna alles wat jij fout had goed had!
  Gevlij! Come on (in mooi Nederlands, dat is)!
  .
  Overigens vind ik ‘over ging’ ook beter en niet alleen omdat ik dat ook zo had geschreven.

 3. Zero, wat is nou de regel van iets wel of niet aan elkaar schrijven? Als in klem geraakt en overging..
  Ik zie dat zelfs de profs daar fouten in maken…

  Ik word daar wel wat licht geraakt van…toch?

 4. Nou, dat viel reuze mee! Alleen van Miss Twiggy, beatjugglen en caipirinha nog nimmer gehoord. En horecaetablissement zal wel aan elkaar zijn, maar ik beroep me op mijn vrijheid om altijd een streepje ter verduidelijking te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *