Wat er mis is met Spinvis

Je moet tegenwoordig ook alles uitleggen. Als je je zorgen maakt over iemands gelijkenis met Phil Collins, wordt er gevraagd wat er mis is met Phil Collins. Als je dat met enige dichterlijke vrijheid illustreert door te zeggen dat Phil Collins in het cd-rek van samenwonende jonge vrouwen van rond de 30 wier leven compleet is op hun debuutroman na in het gezelschap is van Coldplay en Spinvis, dan lijkt dat een doorslaggevend argument, maar is er altijd wel weer iemand die zich openlijk afvraagt wat er dan mis is met Spinvis.

Laat ik het mezelf makkelijk maken door de cirkel rond te maken: Spinvis lijdt aan de Ziekte van Blogster.

Draai de vraag om – wat is er goed aan Spinvis? – stel hem aan een samenwonende jonge vrouw van rond de 30 wier leven compleet is op de debuutroman na maar die gelukkig wel Spinvis in haar cd-rek heeft staan, en ze zal zeggen: nou, ja, de teksten, zo mooi!

Ik zou nu kunnen beginnen over de ongeëvenaarde culturele verantwoordheid van Spinvis. Ik zou me kunnen storen aan de zouteloosheid van zijn muziek: vlees noch spin noch vis. Ik zou iets kunnen zeggen over Mark van Bommel. Maar ik citeer slechts:

Dagen van gras, dagen van stro.

Blogster, ongeneeslijk.

De ene vraag waar uiteindelijk al deze ergernis toe te herleiden valt, is wat er nu eigenlijk mis is met samenwonende jonge vrouwen van rond de 30 wier leven compleet is op hun debuutroman na.

Misschien nog niet eens zo gek veel.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

7 gedachtes over “Wat er mis is met Spinvis”

  1. Ik ken Spinvis eigenlijk geheel niet, alleen één nummer, dat gaat over de vrouw van 40 met een sigaret, en een buitenaardse stof in haar bloed, en haar eerste boek komt vast wel uit binnenkort…

  2. De puberteit is ook een fase die gewoon voorbijgaat. De fase na dertigerblablabla is de midlife crisis. Voor de rest is het leven aardig leuk. Vind ik (:wel Spinvis, geen P.C. en geen Blof, ben jij mal).

  3. Ja ho, over Phil Collins zijn we het eens. Maar Spinvis heb ik een jaar lang weerstaan toen heel bloggend Nederland het fantastisch vond, en toch ben ik uiteindelijk voor de bijl gegaan. En ik ben een jongetje, woon niet samen en peins niet over een debuutroman. Sterker nog: mijn muzieksmaak staat haaks op wat bloggers normaal gesproken leuk vinden…

    O, en mijn leven is volstrekt incompleet. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *