Ander

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: ik heb een nieuwe vriendin.

Voor mensen die mij goed kennen en dit nieuws nu langs deze onsympathieke weg vernemen, zal het wel een behoorlijke schok zijn. Ze zullen zeggen dat ik dat toch helemaal niet nodig heb, een andere vriendin. Dat het toch al meer dan drie jaar hartstikke goed ging. Dat we nog maar pas geleden een huis hadden gekocht, en dat je dan toch behoefte hebt aan zekerheid.

Ik kan alleen maar zeggen dat het allemaal in goed overleg is gegaan. Na drie jaar hetzelfde ben je wel eens toe aan iets anders. Daar waren we het allebei over eens; ik durf zelfs te zeggen dat het voor haar nog sterker gold dan voor mij.

En nu heb ik dus een nieuwe.

Het is ’s ochtends nog wel een beetje wennen dat ik naast haar wakker word, maar je moet de consequenties van eenmaal gemaakte keuzes als een man dragen.

Ik weet precies hoe u intussen denkt: u vindt mij een lafhartig wezen dat geen enkele emotie vertoont bij het inruilen van het ene voor het andere lustobject. Die nieuwe vriendin, dat kan natuurlijk nooit wat zijn; haar enige bestaansrecht ligt in het feit dat ieder mens vroeg of laat door een leeftijdscomplex getroffen wordt.

Heus mensen, hoewel daar zeker een kern van waarheid in zit, ligt het genuanceerder dan dat. Ik smeek u, geef haar een eerlijke kans. Misschien durft zij zich in het begin nog niet te vertonen, maar dat is gezien de omstandigheden alleen maar begrijpelijk, en die terughoudendheid is, hoewel volstrekt overbodig, op zich te prijzen. Hoe dan ook: oordeelt u alstublieft niet voordat u haar met eigen ogen gezien hebt.

Van mij hoeft u haar dan echt niet, zoals ik, leuker te vinden dan ‘die vorige’, maar realiseert u zich wel dat die arme kapper ook maar gewoon zijn best heeft gedaan om na al die jaren eens iets anders met ‘heur haar’ te doen.

Meer van deze onzin?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.

5 gedachtes over “Ander”

  1. Schokkend! Is het verschil kleur of lengte? Slag of krullen? Alles tegelijk?
    Uit eigen ervaring kan ik je geruststellen (of niet): binnen een week verbaas je je bij het opstaan niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.