Succes

Mijn aandacht werd getrokken door een bericht met de kop Neanderthaler-DNA geeft geheim prijs. Geheimen zijn natuurlijk altijd fascinerend, en dit mysterie was wel heel goed bewaard, om precies te zijn 38 duizend jaar.

De auteur van het bericht hield de spanning er goed in. Eerst vermeldde hij waar de onderzoekers hun artikelen zouden publiceren, daarna werd de lezer verblijd met achtergrondinformatie over het onderzochte fossiel, en pas in de laatste zin, welhaast terloops, kwam de aap, of de evolutionaire opvolger daarvan, uit de mouw:

De genetische verschillen en overeenkomsten tussen mens en Neanderthaler kunnen dan ook duidelijk maken welke genen de mens precies tot mens maken, (..) die mogelijk ook verklaren waarom de Neanderthaler uitstierf en Homo sapiens een succes werd.

Waarom Homo sapiens een succes werd… maar daar was ik me nog helemaal niet van bewust! Sinds wanneer is bekend dat wij een succes zijn? En zijn we dan al helemaal af, of moet volgens wethouder Hekking het echte karwei nog beginnen?

Hoe dan ook, dit was nieuws voor op de voorpagina, niet voor een miezerig berichtje op pagina 5.

In plaats daarvan las ik op de voorpagina dat we steeds minder seks hebben. Zie je wel, zo’n succes is die Homo sapiens helemaal niet. Waren we maar gewoon Neanderthaler gebleven, dan hadden we het gewoon iedere dag kunnen doen met ieder wijfje dat we tegenkwamen. Maar nee hoor, we moesten intelligent worden en ontdekken dat er ook nog zoiets is als een innerlijk. We wilden liever vermoeiende discussies voeren met vegetariërs. We wilden liever verkiezingen, en kozen dan Jan Peter Balkenende.

Homo sapiens is gewoon een slappe lul.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Succes”

  1. @ Chantal: Hihi! Scherp!

    Uhm.. B.t.w.: gisteren hoorde ik van de hoogleraar sociale pscychologie nog het volgende:
    Homoseksuele mannen hebben het meest seks
    Heteroseksuelen hebben iets minder seks
    Lesbienes hebben de minste seks.

    Zit ik toch even lekker in de middenmoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *