Vergunning

Tineke Huizinga die de deportaties (© 2004 Jan Pronk) hier te lande vergelijkt met de Tweede Wereldoorlog en Ahmed Aboutaleb die het vermoeden uitspreekt dat de situatie na de moord op Theo van Gogh is uitgebuit voor politiek gewin: volgens Gerrit Zalm is het jachtseizoen op Rita Verdonk geopend.

Het werd godbetert eens tijd, zou je zeggen.

Maar onze vice-premier wil er niets van weten. Want, zo verklaarde hij met die weerzinwekkende grijns op zijn smoelwerk die werkelijk sméékt om een aframmeling maar die hij nog altijd steevast tevoorschijn tovert als hij naar eigen inzicht een geslaagde vergelijking maakt, voor de jacht op Rita is een vergunning nodig, en die wordt niet afgegeven.

Die oeverloos uitgemolken vergelijkingen die politici zich, niet gehinderd door enig literair talent, permitteren: te-nen-krom-mend werkelijk.

Wouter Bos vindt het inkomen van een kapper al bovenmodaal, zegt Mark Rutte. En dan wil hij ze nog gaan kaalplukken ook. Nee, zegt Wouter Bos dan, hij wil het haar alleen maar eerlijker verdelen: de sterkste haarvaten dragen de zwaarste haardossen. Balkenende vindt alleen maar dat Wouter Bos een hele bos haar op zijn tanden heeft. Marijnissen merkt op dat iemand met het kapsel van Harry Potter zich op glad ijs begeeft als hij zich laat meeslepen in een haaranalogie. Halsema verwacht Marijnissen volgende week samen met de premier bij Sterren dansen op het ijs, want Jan, jij hebt ook wel eens betere haartijden gekend. Rouvoet ziet sterretjes en zou graag weer op de inhoud terugkomen.

Voor de jacht op Rita Verdonk is een vergunning nodig. Ja, zullen er 26.000 denken, om hier te mogen verblijven is ook een vergunning nodig, en die wordt ook niet afgegeven.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *