Koffie > thee

De superioriteit van koffie boven thee is onmiskenbaar. Koffie associeer je met robuustheid, thee met Engelsen. ‘Tif or mif, my dear?’, vragen ze er dan ook nog eens bij, waarmee ze bedoelen ’tea in first or milk in first?’ – dát er melk in moet is kennelijk al een gepasseerd station. De EU moet daar nodig eens sancties op instellen: iedere keer dat die tenenkrommende uitdrukking gebezigd wordt, drijven we dat eiland een centimetertje verder richting Amerika af.

De reden waarom Engelsen zo bleek en zo grauw zijn, is inderdaad dat ze zo weinig buiten komen. Maar daar gaat iets aan vooraf, namelijk excessief theeleuten. Daar word je maar sloom van. Nee, dan staat koffie een stuk positiever in het leven. ’s Ochtends drink je het om wakker te worden en ’s avonds om het te blijven. Als koffiedrinkers jonger sterven dan theemutsen, wat ik me levendig kan voorstellen, dan komt dat doordat de koffiedrinker tijdens zijn leven veel meer geleefd heeft. Koffie drink je ook met sterke drank, thee met een laf kaakje, dat je er dan ook nog eens in moet dopen zodat het lekker klef wordt. Waarom is dat? Zowel het kaakje als de thee worden er nog smeriger van dan ze al waren. Is men bang voor ongewenste afvalscheiding in het maag-darmkanaal? Thee links, kaakjes rechts?

Ach, wat zit ik mijn tijd te verdoen; waarom niet allang naar het apparaat gerend voor het eerste kopje van de dag? Koffie is gewoon verrukkelijk en thee niet te zuipen. Maar met dat laatste zijn verbazingwekkend weinig mensen het eens.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

5 gedachtes over “Koffie > thee”

  1. Mooi gezegd, koffie lekker, thee niet te zuipen. Jammer dat sommigen dan weer melk in hun koffie doen. Maar dat moet iedereen zelf weten.

    Mooi apparaat ook.

  2. VIC is het gewoon met zeuro eens natuurlijk…. koffie is goed, thee is vies. Koffiedrinkers zijn ook slimmer dan theedrinkers. Waterdrinkeruitzondering daargelaten natuurlijk (VIC moet het slechts waterdrinkende genie op haar afdeling toch ergens een plek geven in de redenatie…). 😉

  3. Er gaat niets boven een kop PG Tips! Bovendien heb je van degelijke Engelse thee minder nodig om wakker te blijven. Daarom moet jij ook veel vaker koffie halen dan ik thee.

  4. Over koffie niets dan goeds.
    Laat dat duidelijk zijn.

    Maar dat thee slechts met een laf kaakje kan worden gecombineerd betwist ik. Ik kan u namelijk allen aanraden om uw verantwoorde, want geen caffeine (jaja) én rijk aan anti-oxydanten, rooibosthee iets minder verantwoord, maar wel veel lekkerder te maken door er een flinke scheut wiskey in te kwakken. Voor al uw vrolijke theekransjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.